Krimi13. maj 2020

Lægerne gjorde chok-fund: Lille baby måtte hasteopereres

Et øjebliks uopmærksomhed var tæt på at koste lille Mila livet - kun en hasteoperation reddede hendes liv. Nu fortæller hendes mor den rystende historie for at forhindre, at andre familier ender i samme mareridt
https://imgix.seoghoer.dk/storage_1/media/skaermbillede_2020-05-13_kl._09.40.54.png

Et minuts uopmærksomhed var alt, der skulle til for at ændre en families liv på dramatisk vis.

Nu fortæller den australske mor Emily Neilan til News om den skæbnesvangre dag 5. januar, hvor hun i et kort øjeblik lod sin lille datter Mila lege med sig selv i familiens soveværelse.

Mens Emily lagde tøj sammen, opdagede hun ikke, hvad hendes lille datter på 10 måneder havde gang i: hun havde fået fingrene i en pakke med små knapbatterier.

Og uden at Emily bemærkede det, lykkedes det lille Mila at sluge én af de 20 millimeter batterier.

Bagefter bemærkede moderen godt nok, at Mila virkede en ”smule træt”, og at hun ikke ville have sin flaske – men Emily slog det hen med, at datteren bare var en smule umulig og trængte til sin lur.

Men luren hjalp slet ikke.

Mila var slap som en kludedukke, og hun reagerede heller ikke, da Emily forsøgte at vække hende.

- Hun var meget, meget sløv. Hun havde næsten ingen reflekser i sine arme og ben, hun var næsten blevet som en kludedukke, fortæller moderen til det australske medie.

Emily hastede derfor sin lille datter til The Children’s Hospital i Westmead, Sydney, hvor en scanning straks afslørede, hvorfor hendes lille pige var så syg:

En 20 millimeter stort batteri sad fastlåst i lille Milas hals.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/storage_1/media/skaermbillede_2020-05-13_kl._09.40.44.png

Batteriet var ikke til at overse. Foto: Supplied

Hun blev hastet på operationsbordet, hvor det lykkedes lægerne at fjerne batteriet.

Dog havde det allerede ætset hendes spiserør så alvorligt, at hun ikke kunne spise eller drikke.

Derfor måtte hun igennem endnu en operation, hvor lægerne indsatte et rør i hendes mave, så hun kunne få mad og væske direkte ind i mavesækken.

De næste 14 dage lå hun på intensivafdelingen, hvor der fulgte endnu flere operationer. Hun måtte blandt andet have transplanteret hud fra sin nakke og øre for at få lukket hullet i sit spiserør.

Den voldsomme operation betød, at Mila efterfølgende tilbragte 12 dage i koma. Undervejs kollapsede hendes lunger flere gange – og på et tidspunkt stoppede hendes hjerte med at slå i hele ni sekunder.

I dag er Mila dog helt frisk igen.

- Når du kigger på hende i dag, er det slet ikke til at forstå, at hun har været igennem noget så traumatiserende, fortæller Emily.

Hun opfordrer alle familier til at være ekstra opmærksomme på ikke at have batterier liggende. For de er livsfarlige for små babyer.

Sponsoreret indhold