Krimi16. februar 2021

Lægeformand: Luk København helt ned

Formanden for dansk selskab for Anæstesiologi og Intensiv Medicin foreslår nu en fuldstændig nedlukning af København
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/nedlukning.jpg
 Mads Jensen/Ritzau Scanpix

De har gjort det i Finland. Og det har virket.

Blandt andet derfor foreslår formanden for Dansk Selskab for Anæstesiologi og Intensiv Medicin nu, at man laver en fuldstændig nedlukning af hovedstadsområdet.

Men først og fremmest er det selvfølgelig på grund af høje smittetal, særligt på den københavnske vestegn, skriver tv2.dk.

Syv ud af de ti værst ramte kommuner i landet ligger nemlig på Vestegnen.

Joachim Hoffmann-Petersen, der også er konservativ folketingskandidat, mener samtidig, at man bør kigge på at genåbne regionalt i resten af landet. Det siger han til TV2.

Forslaget er kommet til verden efter finsk forbillede. Her slog man nemlig en jernring rundt om hovedstaden Helsinki i april 2020 med hjælp fra militær og politi, så alt trafik til og fra hovedstaden ophørte i en periode. De eneste undtagelser var personer med acceptable formål som eksempelvis samvær med deres børn.

Og Joachim Hoffman-Petersen siger til TV2, at det lykkedes i Finland at få nedkæmpet smitten med metoden, derfor bør man gøre det samme herhjemme.

- Jeg tror, det er der vi skal henaf nu. Der er en ret betydelig træthed i Danmark over restriktionerne, og jeg tror det bliver vanskeligt at opretholde restriktionerne med en bare nogenlunde folkelig opbakning.

Sponsoreret indhold