Krimi24. januar 2022

Læge tiltalt: Tæskede sine børn og stjal nødtelefon

En læge på Sjælland skal tirsdag møde i retten i Glostrup, hvor han er tiltalt for grov vold mod sine børn og for at have stjålet en akuttelefon
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/20210111_jsu6632.jpg
 Foto: Jesper Sunesen

De fleste forbinder læger med mennesker, der har samvittigheden på det rene.

Men et anklageskrift mod en læge fra Sjælland tegner umiddelbart et noget andet billede af den mandlige læge, der er i slutningen af 50’erne.

Ifølge anklageskriftet, som SE og HØR har fået aktindsigt i, er nemlig lægen tiltalt for vold mod to af sine børn ved, at han i perioden fra 2014 til 2020 slog dem flere gange med flad hånd, ligesom han også hævede dem i ørerne.

TÆSKET MED LEDNING

Han er ligeledes tiltalt for grov vold mod det ene barn.

Ifølge anklageskriftet blev sønnen ”i to tilfælde slået 1 gang på låret med et læderbælte med et mærke til følge”.

Ligesom han også i to andre tilfælde skulle have slået sønnen med en 40 centimeter ledning fra en iPhone-oplader, hvilket efterfølgende kunne ses som mærker på barnet.

På anklagebænken tager mandens hustru samtidig plads. Hun er på samme måde som ham tiltalt for vold mod sine tre børn ved i perioden fra 2014 til 2020 i hjemmet at have slået dem i ansigtet med en flad hånd mindst en gang.

Stjal fra arbejdet

Derudover er lægen, som har arbejdet som vagtlæge ved 1813, tiltalt for tyveri.

Ifølge politiet stjal han i 2019 en nødtelefon med simkort. Simkortet skulle han efterfølgende have overdraget til sine kone, som brugte det til at ringe til udlandet.

Det på trods, at lægen den dag i dag ejer ejendomme til en samlet værdi af 24 millioner kroner.

Martin Simonsen, der er advokat for lægen, oplyser til SE og HØR, at hans klient - og hustruen nægter sig skyldige.

Det er ikke første gang, at lægen tiltrækker sig opmærksomhed. Han har flere gange fået kritik fra Sundhedsvæsenets Disciplinærnævn.

Ved et tilfælde fik en patient udskrevet piller mod mavesår og mavesyre, men det skulle vise sig, at patienten havde en blodprop.

Det andet tilfælde var en 21-årig patient, der var blevet bidt af en kat. Her henviste vagtlægen patienten til at få en stivkrampevaccination ved sin egen læge.

Men patienten burde have fået vaccinen med det samme samt være kommet på antibiotika.

En læges autorisation kan ifølge Styrelsen for Patientsikkerhed ikke blive inddraget på grund af et privat forhold.

Sponsoreret indhold