Krimi20. januar 2021

Læge dræbt i sit hjem: I dag starter retssagen

En 56-årig mand er tiltalt for at have myrdet lægen Charlotte Asperud i hendes hjem i Tisvildeleje.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/20190902-163623-l_21mb.jpg
 Foto: Ritzau Scanpix

Onsdag starter retssagen i retten i Helsingør mod den 56-årige mand, der er tiltalt for i alt 15 forhold.

Manden er tiltalt for drabet på den 58-årige læge, der natten til 30. april 2019 klokken 02.45, blev dræbt i sit hjem.

Charlotte Asperud blev brutalt overfaldet, da hun formentlig lå og sov. Gerningsmanden brød ind i hjemmet gennem et vindue. Ifølge Nordsjællands Politi blev hun slået i hovedet 19-20 gange med en stump genstand, der kan have været et koben.

Hun blev hurtigt fragtet til Rigspolitiet, efter politiet ankom til stedet, men døde kort tid efter af sin kvæstelser.

Kort tid efter det brutale drab offentliggjorde politiet en lydfil i forbindelse med efterforskningen. Her kan man høre gerningsmanden råbe:

  • - Læg dig ned. Læg dig ned. Læg dig ned, adskillige gange til den 58-årige kvinde.

Den 56-årige mand, som altså sidder på anklagebænken onsdag, blev to uger efter anholdt. Han har siddet varetægtsfængslet lige siden.

Ifølge SN.dk fandt politiet mandens DNA på gerningsstedet. Det har senere vist sig, at han tidligere er dømt for tyveri, bedrageri og spirituskørsel.

Han er udover drabet også tiltalt for 14 andre forhold der omhandler tyveri og brandstiftelse i Nordsjælland.

Da efterforskere ransagede den 56-årige mands hjem, ventede der dem en ubehagelig overraskelse. Noget tydede nemlig på, at lægen ikke var et tilfældigt offer for et hjemmerøveri.

Den nu tiltalte mand lå nemlig inde med en udprintet journal fra en indlæggelse i februar 2015 på akutafdelingen på Hillerød Hospital i forbindelse med en trafikulykke.

I den udprintede journal var mindst seks lægers navne nemlig stregeet under - heriblandt den nu afdøde Charlotte Asperud, der dengang i 2014 var med til at behandle den nu tiltalte mand og få ham indlagt.

Ifølge journalen var manden ophidset og vred, da han ankom til skadestuen i Hilelrød, og han så ud til at være påvirket af alkohol og eller narkotika, virkede psykotisk og slog ud efter personalet på hospitalet.

Derfor gav lægerne ham under tvang et beroligende og sløvende middel, og han blev efterfølgende indlagt psykiatrisk.

Manden nægter drabet på Charlotte Asperud, men har indrømmet, at han var til stedet i hendes hjem i Tisvildeleje i Nordsjælland. Anklagemyndigheden vurderer nu, at den 56-årige mand er så farligt, at de går efter at få ham idømt forvaring.

Sponsoreret indhold