Krimi9. april 2020

Kvinden, der afslørede Bill Clintons affære, er død

Linda Tripp, der var med til at afsløre Bill Clintons affære med Monica Lewinsky, er død i en alder af 70 år
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/bill_og_monica.jpg
 (Foto: MEGA)

Den tidligere medarbejder i Det Hvide Hus, Linda Tripp, døde onsdag af kræft i en alder af 70 år.

Det oplyser hendes familie ifølge CNN.

Linda Tripp blev især kendt som kvinden, der endte med at afsløre Bill Clintons affære med Monica Lewinsky.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/linda_tripp_0.jpg
 (Foto: MEGA)

Linda Tripp er død af kræft i en alder af 70 år. Foto: MEGA

I 1990’erne arbejdede både Linda Tripp og Monica Lewinsky i Det Hvide Hus. Begge havde fået et godt forhold til hinanden, og det var blandt andet derfor, at den unge praktikant Lewinsky endte med at betro sig til Tripp om sin affære med Bill Clinton.

I timelange telefonsamtaler havde Monica således delt detaljerede beskrivelser af sit seksuelle forhold til præsidenten, og at der ifølge hende havde været ni frække tilfælde i perioden 1995 til og med marts 1997.

Desuden havde Monica Lewinsky også betroet sig til sin veninde om en marineblå cocktailkjole, som hun havde båret under et af sine ”intime stunder” med præsidenten.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/monica_og_bill2.jpg
 (Foto: MEGA)

Rygterne gik også på, at Bill Clinton og Monica Lewinsky havde spist pizza og hygget sig på Det Ovale Kontor. Foto: MEGA

Linda Tripp overtalte Monica til at gemme kjolen og lade være med at vaske den, efter de havde opdaget en plet, der siden viste sig at være Bill Clintons sæd.

Hvad Monica Lewinsky dog ikke vidste var, at Linda Tripp optog alle samtalerne på kassettebånd – og at hun bevidst overtalte Monica Lewinsky til ikke at vaske den blå kjole for at gemme sporet efter Bill Clinton.

Kassettebåndene blev efterfølgende givet til Kenneth Starr, advokaten, der førte sagen mod Bill Clinton. De beslaglagde også kjolen med sædpletten.

Kenneth Starr brugte både optagelserne og den marineblå cocktailkjole som løftestang i rigsretssagen mod Bill Clinton i 1998. Imens havde medierne skrevet et utal af historier om forholdet.

Bill Clinton stod gentagne gange frem på tv for at fastslå, at der var løgne i gang, og at historien slet og ret ikke passede.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/bill_clinton.jpg
 (Foto: MEGA)

Bill Clinton forsøgte ihærdigt at hævde, at der ikke var hold i historien. Men uden held. Foto: MEGA

26. januar 1998 stod han med sin hustru Hillary ved sin side og gentog nødløgnen, der sidenhen skulle gå hen og blive nærmest synonym med skandalen:

”I did not have sexual relations with that woman”.

Præsidenten blev under rigsretssagen anklaget for at lyve i retten og forhindre retfærdigheden. Senatet frifandt ham dog i 1999.

Linda Tripp, der altså endte med at afsløre præsidenten, blev i 2003 spurgt ind til, om hun fortryder, hvad hun gjorde.

Hendes svar lød:

- Nej, jeg ville gøre det igen.

Sponsoreret indhold