Krimi 17. juni 2019

Kvindelig politiker anklaget for børnevold

En dansk politiker er i retten for vold mod sine børn. Anklagemyndigheden kræver fængselsstraf
Foto: Politi.dk (Arkivfoto)

En kvindelig politiker sidder i disse dage på anklagebænken i ved retten i Roskilde. Hun er tiltalt for at have slået og ydmygende mishandling mod sine børn.

Det skriver B.T.

Politikeren nægter sig skyldig.

Der er blevet indført et navneforbud mod kvinden i sagen, og det er derfor ikke muligt for pressen at omtale kvindens identitet.

Ifølge B.T. har mishandlingen af politikerens tre børn stået på siden 1999.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Kvinden er tiltalt for overtrædelse af straffelovens paragraf 245, der er legemsangreb af særlig rå, brutal eller farlig karakter eller gør sig skyldig i mishandling, som det lyder i straffeloven.

Hun tiltalt efter denne paragraf, fordi anklagemyndigheden mener, at hun gennem en længere periode har mishandlet sine egne børn.

Hvis kvinden bliver kendt skyldig, kan hun blive idømt helt op til seks års fængsel.

B.T. skriver, at den ældste af børnene ifølge tiltalen er blevet voldeligt mishandlet i en periode fra 1999-2015. Her skulle kvinden angiveligt ved flere tilfælde have sparket barnet. En af gangene havde den kvindelige politiker en sikkerhedsstøvle på.

Kvinden skulle ifølge anklageskriftet også flere gange have tildelt børnene ’lammere’. En af gangene fik et af børnene ’lammere’, fordi barnet ville i seng uden at have lavet sine lektier.

Ligeledes skulle politikeren ved en anden lejlighed have skubbet barnet ud på terrassen i frostvejr kun iført t-shirt og underbukser.

Retten i Roskilde skal over tre retsdage afgøre sagen.

Sponsoreret indhold