Krimi30. oktober 2022

Kvinde trak gevær frem i metroen: Nu er hun sendt i psykiatrisk behandling

Politiet oplyser søndag eftermiddag, at den 36-årige kvinde er overdraget til psykiatrisk behandling. Lørdag formiddag blev hun set med et gevær på metrostationen Kongens Nytorv i København
Det var her på metrostationen Kongens Nytorv i hjertet af København, kvinden blev set med luftgeværet og siden anholdt af politiet. 
Det var her på metrostationen Kongens Nytorv i hjertet af København, kvinden blev set med luftgeværet og siden anholdt af politiet.
 Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

Der udbrød panik på metrostationen ved Kongens Nytorv, da en kvinde lørdag formiddag blev set i færd med at pakke et luftgevær ud af sin taske.

Da politiet ankom til stationen, havde en borger allerede passiviseret kvinden, og politiet anholdt herefter den 36-årige kvinde.

Om eftermiddagen – klokken 17 – blev hun løsladt fra varetægt, og nu oplyser politiet, at hun modtager behandling.

– Vi har overdraget hende til psykiatrisk behandling, fortæller vagtchef Michael Andersen til BT.

Efterforskningsleder hos Københavns Politi, Jonatan Smith, til fortalte til Ritzau lørdag eftermiddag, at der ikke var grundlag for at fremstille kvinden i grundlovsforhør, hvorfor man herefter valgte af løslade hende.

- Hun er blevet løsladt, da der ikke er vurderet, at der er grundlag for fremstilling i grundlovsforhør, sagde han.

Metroen blev kortvarigt stoppet af politiet, mens anholdelsen fandt sted.

Ingen kom til skade under hændelsen, og det er tilsyneladende stadig uvist, hvorfor kvinden pakkede geværet ud i metroen. Der var ikke hagl i våbenet.

Det er uvist, hvorfor kvinden pakkede sit gevær ud i metroen.

- Vi har ikke nogen enkeltstående forurettede, som hun har peget på eller noget, så det er mere hendes egen ageren, sagde Anders Lykkegaard til Ritzau..

Sponsoreret indhold