Krimi 22. marts 2021

Kvinde sigtet: Brød selvisolation

En kvinde rejste ind i Danmark to dage i træk, og det stod derfor klart, at hun ikke overholdt reglerne om selvisolation ved indrejse.
Privat

Opdateret klokken 10.36

En kvinde på 33 år fra Nakskov blev fredag taget på fersk gerning, da hun brød sin selvisolation.

Hun kom i land i en dansk bil fra færgen i Rødbyhavn klokken 10.30, hvor hun blev tjekket.

Det viste sig, at hun også dagen forinden var rejst ind i Danmark, hvor hun var blevet vejledt om at gå i selvisolation.

Men det gjorde hun tydeligvis ikke, siden hun kom kørende i en bil fra udlandet og ind i Danmark igen. Derfor bliver hun sigtet for at bryde sundhedslovens bestemmtelser, skriver Sydsjælland- og Lolland-Falsters Politi i døgnrapporten.

Stramme indrejseregler

Som reglerne er på området for indrejse, så skal man gå i isolation i ti dage, når man kommer til Danmark. Det gælder både danskere som udlændinge, og det gælder fra alle destinationer.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Desuden er der også et krav om, at man lader sig teste ved indrejse. Man skal dog stadig gå i isolation, selv hvis testen viser sig at være negativ.

Dog kan man forkorte sin selvisolation, hvis man tager en PCR-test tidligst på fjerdedagen efter indrejse, hvis den test viser sig at være negativ.

De stramme indrejseregler er lavet for at forhindre spredning af mere smitsomme coronavarianter, og reglerne trådte i kraft 7. februar.

For førstegang tilfælde får man en bøde på 3500 kr.

Reglerne gælder indtil videre indtil 5. april.

Sponsoreret indhold