Kvinde og barn døde: Fundet livløse i havet

En kæmpe redningsaktion blev sat i gang, og politiet ledte også efter flere personer i havet.

En kæmpe redningsaktion blev sat i gang, og politiet ledte også efter flere personer i havet.

Foto: Ritzau Scanpix

Opdateret: Lidt før middag tirsdag kom det frem, at norsk politi nu efterforsker sagen om den døde mor som drab og drabsforsøg. Det skriver NRK.

En kvinde og en pige på syv år har mistet livet, mens de to andre piger, der er ét og fire år fortsat, er i kritisk tilstand. 

- Det som i går var en eftersøgningssag har ændret karakter til en straffesag. Moren efterforsket for drab og drabsforsøg, siger politistationschef Anita Hermandsen i Tromsø. 

Kvinden, som var i 20'erne, døde sent mandag aften. 

Norsk politi modtog 17.28 mandag et alarmopkald fra en bekymret forbipasserende. Personen havde set en barnevogn og fodspor ned til vandet. 

I vandkanten fandt personen flere forskellige ting for eksempel et par støvler. 

Politiet ankom til stedet og fik hevet den livløse kvinden og de tre børn op af havet i Tromsø i det nordlige Norge.

Her blev der givet livreddende førstehjælp, og de blev transporteret til hospitalet. 

Senere på aften døde pigen på syv år. 

- Vi kan endnu ikke sige, om der er tale om en strafbar handling, en ulykke eller hvad der er sket, siger politistationschef Anita Hermandsen i Tromsø. 

De pårørende er blevet informeret. Politiet har blandt andet været i kontakt med en mand, som de mener er faren til børnene. 

Alle fire personer er oprindelig fra Sudan og har midlertidig opholdstilladelse i i Norge. Faren til børnene kom til Norge i 2015, mens moren kom i 2017 efter ansøgning om familieforening. 

Familien er ikke tidligere kendt af politiet. 

- Det er vigtigt at få frem, at politiet fortsat er i en tidlig fase. Vi arbejder ud fra flere hypoteser. En af disse er, at moren kan have drabt et af børne og sat de to andre i kritisk tilstand, siger politistationschefen videre.  

Politiet har indtil videre afhørt 10 vidner. 

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close