Krimi16. juni 2023

Kvinde mistede synet: 24-årig dømt for mishandling, grov vold, psykisk vold og stalking

En 24-årig er blevet dømt for en lang række af ting begået mod hans kæreste
Her ved Retten i Næstved blev den 24-årige mand idømt fængsel
Her ved Retten i Næstved blev den 24-årige mand idømt fængsel
 Foto: Mikael Rieck

Retten ved Næstved fældede onsdag dom i en sag om mishandling og grov vold. Her blev den 24-årige mand idømt to år og ni måneders fængsel for grov vold, mishandling, ulovlig tvang, psykisk vold, trusler på livet og stalkning.

Det skriver Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi i en pressemeddelelse.

Det kvindelige offer blev i en periode på 3,5 år udsat systematisk for vold. Hun blev blandt slået og sparket.

Den 24-årige blev også dømt for at have nedbrudt kæresten psykisk, da han udsatte hende for groft nedværdigende og krænkende behandling. Den 24-årige kontrollerede og overvågede kæresten.

Her ville han udsætte hende for vold, hvis ikke han var tilfreds med hendes adfærd. Han afskar hende også for sin omgangskreds, overvågede hende og kaldte hende adskillige skældsord.

Det frygtelige forhold fik sin ende, efter kvinden ved en episode med vold mistede synet på det ene øje.

Efter forholdet var slut blev den 24-årige ved med at kontakte kvinden. Han ringede konstant til hende, opsøgte hende personligt og begik ved enkelte lejligheder også vold mod hende.

Han overvåhede hende også ved at køre efter hende i bil og holde foran hendes nye adresse. Af den grund blev han også fundet skyldig i stalking.

- Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi har meget stort fokus på vold i nære relationer, og jeg er derfor tilfreds med den afgørelse, retten har truffet i dag. Der er tale om grov vold og ekstremt nedværdigende handlinger fra den tiltaltes side, og afgørelsen sender et signal om at den slags ikke tolereres, siger anklager Katrine Hansen.

Sponsoreret indhold