Krimi23. november 2021

Kvinde kontakte FBI: - Jeg ved, at han vil eksplodere...

En bekymret kvinde ringede i 2018 til FBI, fordi hun frygtede, at en mand ville begå drab på en skole. Men FBI undlod at efterforske tippet, og det kostede formentlig 17 livet. Nu udløser det en kæmpe erstatning til ofrenes familier
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

USA's justitsministerium ventes at betale et samlet beløb på 130 millioner dollar i erstatning til de efterladte til ofrene for et skoleskyderi i Florida i 2018.

Det svarer til cirka 851 millioner kroner.

Det har ministeriet og familierne til de dræbte og sårede indgået forlig om.

Det oplyser en kilde til avisen The New York Times.

Erstatningen skyldes, at forbundspolitiet FBI har erkendt, at det ikke efterforskede to tips om gerningsmanden, som måske kunne have forhindret tragedien.

https://imgix.seoghoer.dk/media/article/18051659754910_38mb.jpg
 (Foto: Ritzau Scanpix)

Elever flygter fra Marjory Stoneman Douglas High School i byen Parkland, efter en gerningsmand har skudt og dræbt 17 personer. Foto: Ritzau Scanpix

Massakren på Marjory Stoneman Douglas High School i byen Parkland var et af de mest dødelige skoleskyderier i USA's historie med 17 dræbte.

Seks uger inden skyderiet fandt sted, kontaktede en kvinde FBI, efter at hun havde set opslag af gerningsmanden på sociale medier om at opbygge et lager af våben og ammunition.

- Jeg ved, at han vil eksplodere, sagde kvinden, som også udtrykte frygt for, at den unge mand "ville snige ind på en skole og begynde at skyde stedet i smadder".

Gerningsmanden, den nu 23-årige Nikolas Cruz, erklærede sig i oktober skyldig i 17 tilfælde af drab og lige så mange drabsforsøg.

- Jeg er meget ked af, hvad jeg gjorde, og jeg bliver nødt til at leve med det hver dag. Det giver mig mareridt, sagde Cruz i en retssal i Fort Lauderdale, Florida.

Cruz risikerer at blive idømt dødsstraf. Strafudmålingen ventes at ske i januar.

Nikolas Cruz var 19 år, da han på valentinsdag i 2018 gik ind på skolen i Parkland og udløste brandalarmen. Dernæst trak han et halvautomatisk våben frem og begyndte at skyde elever og lærere.

14 elever og tre ansatte på skolen blev dræbt. 17 andre blev såret.

Forinden var Cruz blevet bortvist fra skolen på grund af dårlig opførsel. Under retssagen kom det frem, at han gennem noget tid har haft alvorlige psykiske problemer.

Sponsoreret indhold