Krimi15. januar 2022

Kvinde frikendt for mord efter 27 år i fængsel

En kvinde fra den amerikanske stat Tennessee har fået bevist sin uskyld i en 35 år gammel mordsag
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/capture_22.png
 Facebook - Fox 17 News

En kvinde i Tennessee har efter mere end 30 år fået rettens ord for, at hun ikke myrede sin niece tilbage i 1987. Det skriver CNN.

Kvinden, der bærer navnet Joyce Watkins passede sammen med sin daværende kæreste den fireårige pige Brandi.

Parret hentede pigen hos en anden tante, som hun boede hos, men morgenen efter, var Brandi ikke ved bevidsthed, så Joyce Watkins kørte hende på hospitalet.

Dømt for mord og voldtægt

Desværre blev Brandi erklæret død dagen efter. Man fandt ved obduktionen svære vaginale skader og også skader på hendes hoved.

Selv om parret kun havde været sammen med den fireårige pige i ni timer fastslog en læge, at det var inden for den tidsramme, skaderne var påført.

Et år senere blev parret dømt for både grov voldtægt og mord. De nåede begge at være fængslet i 27 år, før at de i 2015 blev prøveløsladt.

Desværre døde Watkins kæreste at dø i 2015 før at han blev løsladt.

Første sorte kvinde til at blive frikendt

Joyce Watkins ville i mellemtiden have sit navn renset og gik derfor til ”Tennessee Innocence Project”, der hjælper dømte personer med at få deres dom omstødt.

Med organisationens hjælp lykkedes det at få Watkins sag genåbnet, og her kom der flere ting frem, der i sidste ende nu har frikendt hende.

Blandt andet har en retsmediciner afklaret, at metoden hvorpå man har fastslået, hvornår hovedskaderne er påført, ikke er brugt korrekt.

Det kan således ikke fastslås, at Brandi pådrog sig skaderne, mens hun var sammen med Joyce Watkins og kæresten.

Derudover kom det blandt andet frem, at en socialrådgiver havde besøgt Brandis hjem, efter at man havde modtaget beskeder om, at Brandi blev misbrugt.

Dengang fik tanten, som Brandi boede hos på det tidspunkt, og som var hende Watkins og kæresten hentede Brandi hos, forklaret, at skaderne skydltes en ulykke på en legeplads.

Joyce Watkins er den første sorte- og blot den tredje kvinde i Tennessees historie, der bliver frikendt, efter at være blevet dømt skyldig.

Sponsoreret indhold