Krimi14. marts 2023

Kvinde dræbt ved Storebæltsbroen: Nu begynder retssagen mod polsk mand

Det endt helt fatalt, da en 61-årig kvinde fra Randers i august blev dræbt efter en kollision med en polsk vanvidsbilist ved betalingsanlægget ved Storebæltsbroen
Polsk mand i retten for vanvidsbilisme
En polsk mands vanvidstur endte i august med at koste livet for en 61-årig kvinde ved Storebæltsbroens betalingsanlæg, da manden bragede op i et ægtepars bil. Nu begynder retssag, skriver SN.dk.
 Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Med kokain, hash og en alkoholpromille på mindst 1,2 i blodet kørte en polsk mand op bag i en 61-årig kvindes bil ved betalingsanlægget ved Storebæltsbroen den 27. august i fjor. Kvinden døde et par dage senere af sine kvæstelser.

Sådan lyder en af anklagerne over for en 32-årig polsk mand, som i dag, tirsdag, sidder på anklagebænken i Retten i Næstved. Det skriver Sjællandske Nyheder, herunder Sjællandske.

Manden har siddet varetægtsfængslet, siden han blev anholdt umiddelbart efter påkørslen.

Anklageskriftet beskriver blandt andet mandens vanvidstur i en sølvgrå Alfa Romeo fra Odense, som sluttede, da manden i sin påvirkede tilstand, i høj fart, smadrede ind i en bil med et par, som var ved at standse ved betalingsanlægget.

Kollisionen endte fatalt for en uskyldig 61-årig kvinde fra Randers, som var passager i bilen.

Anklageskriftet fylder syv sider, og turen fra Odense er kun den ene del af sagen, skriver Sjællandske Nyheder.

Anklagen omhandler to sager, hvor der er beskrevet en lang række lovovertrædelser, som alt i alt peger på en helt særlig grad af vanvidsbilisme.

I anklageskriftet påpeger politiet, at han på turen fra Odense nåede han at køre mod kørselsretningen, ramme et skilt, køre over for rødt, overhale adskillige biler indenom - blandt andet via nødsporet. Nogle bilister var nødt til at undvige.

Politiet beskriver ifølge Sjællandske Nyheder en stærkt slingrende kørsel, hvor den polske mand blandt andet ramte autoværnet flere gange, hvorefter han fortsatte.

Anklageskriftet beskriver ligeledes, hvordan den 32-årige polak kørte helt tæt på forankørende for at overhale indenom, når muligheden bød sig. Han ramte også en bil, da han overhalede mellem to biler.

Både fordi han ramte autoværnet, og fordi han ramte medtrafikanter, er den polske mand flugtbilist i juridisk forstand, skriver SN.dk.

Retssagen begynder i dag, tirsdag 14. marts, og der er sat seks retsdage af til sagen. Og det er mange dage, når det handler om en færdselssag.

- Det er et langt anklageskrift, og vi har 26 vidner og tolkning, forklarer anklager Laura Rahbek, Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, til Sjællandske Nyheder. Hun forventer, at der falder dom den 17. april.

Sponsoreret indhold