Krimi19. marts 2021

Kvinde delte billede af brændende Mette: Demonstrede selv mod mundbindsnægtere i oktober

For under et halvt år siden var Vivian Anita Alexandru vred på de personer, der ikke ønskede at følge regeringens restriktioner - men siden er hun vendt 180 grader og er selv en af dem
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/vivian.jpg
 Foto: Privat

29-årige Vivian Anita Alexandru har efterhånden et kendt navn og ansigt i medierne. Blandt andet fordi hun for nylig delte et billede af en brændende dukke, der forestillede statsminister Mette Frederiksen på en Facebook-gruppe.

Hun blev siden sigtet for trusler mod personer i offentlig tjeneste, hvilket betyder at hun risikerer over 16 års fængsel efter den nye paragraf 81 d, der betyder, at retten kan fordoble straffen, hvis lovovertræddelsen har sammenhæng med coronaepidemien.

Vivian Alexandru lægger ikke skjul på, at hun er yderst kritisk over for den måde, som regeringen håndterer coronaepidemien på. Hun er utilfreds med, at befolkningen skal være underlagt restriktioner.

Men for under et halvt år siden, 8. oktober 2020, gav hun udtryk for en markant anderledes holdning i et interview med TV 2 Østjylland.

I interviewet erklærer hun sig vred på de personer, der nægter at følge regeringens anvisninger om at gå med mundbind.

- Jeg appelerer til tillid og troværdighed til, at man tror på, at regeringen vil en det bedste, lød det fra Vivian Alexandru dengang.

Vendte på en tallerken

Senere på måneden, 30. oktober 2020, havde en gruppe demonstranter samlet sig på gaden i Aarhus for at demonstrere mod mundbindskravet.

Vivian Alexandru havde selv arrangeret en moddemonstration, hvor hun appelerede til, at mundbindsnægterne skulle følge regeringens restriktioner.

Politiet valgte dog at opløse Vivians egen demonstration, fordi hun nægtede at stille sig der, hvor politiet bad hende om at stå.

Vivian nægtede fortsat at flytte sig. Det endte derfor i en anholdelse, som hun selv beskriver som meget voldsom. En anholdelse, der har floreret videoer af på de sociale medier. Den episode fik Vivian til at vende på en tallerken.

- Jeg stolede på regeringen, og jeg stolede på politiet. Men når jeg oplever at blive anholdt under en fredelig demonstration - endda kæmpende på deres side - ser jeg det som et angreb på min ytringsfrihed, siger hun til SE og HØR.

I detentionen mødte Vivian en af mundbindsnægterne fra demonstrationen, der fik hende til at indse "sandheden".

- Jeg tror ikke, det hele (coronaepidemien, red.) er opspind. Men jeg mener, at alle mennesker bør være frie. Vi skal beskytte de ældre og svage, men alle skal ikke være underlagt kontrol for at beskytte en mindre gruppe, siger Vivian.

Få dage efter anholdelsen blev Vivian indlagt på psykiatrisk afdeling efter en periode med mani. Efter hendes eget udsagn er det første og eneste gang, hun har oplevet det.

Er selv i øget risiko

I det føromtalte interview fra oktober med TV2 Østjylland, fortalte Vivian desuden, at både hende og hendes mor var i risikogruppen for særligt udsatte. Vivian er overvægtig, mens hendes mor har været ramt af kræft.

- Jeg er vred og frustreret over, at der er nogen, der er nødt til at isolere sig, fordi de er i risko for at miste livet, mens andre vælger at feste og forsamle sig, sagde hun til regionalmediet dengang.

Selvom Vivian stadig tager hensyn til sin mor, har hun måttet løbe en risiko i forhold til sit eget helbred i kampen mod regeringens restriktioner.

- Jeg har måttet lægge frygten til side. Et eller andet sted ville jeg ønske, at jeg fik corona, så jeg kunne tage kampen op og komme i gennem det, siger hun.

Har ikke fortrudt

Selvom Vivian har ændret sine holdninger så markant siden interviewet i oktober 2020, fortryder hun ikke sine udtalelser.

- Mine intentioner var gode og min tillid var, som man forventede. Man er nødt til at stole på regeringen for at leve et trygt liv som samfundsborger. Men når jeg mærker, hvordan kontrollen ødelægger mit liv, så jeg bliver nødt til at sige fra, siger hun.

Sponsoreret indhold