Krimi30. november 2020

Kvinde begyndte at få frygtelige mareridt - årsagen var endnu mere frygtelig

En amerikansk kvinde begyndte at få uhyggelige symptomer i form af blandt andet gruopvækkende mareridt og hallucinationer. Da hun lå på operationsbordet, gjorde lægerne et næsten endnu mere grufuldt fund
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/rachel_palma.jpg
 (Foto: Privat)

Amerikanske Rachel Palma begyndte at få nogle mystiske – og ikke mindst uhyggelige – symptomer.

Flere gange vågnede hun med et sæt om natten badet i sved efter at have haft endnu et uvirkeligt, uhyggeligt og uforståeligt mareridt.

Andre gange kunne den 42-årige kvinde fra New York slet ikke finde ro og falde i søvn.

Hun oplevede også, hvordan hun pludselig ikke følte, at hun kendte sig selv. Hun begyndte at hallucinere og mistede hukommelsen. Flere gange havde hun ringet til familiemedlemmer uden overhoved at kunne huske det.

- Mine symptomer blev mere og mere bizarre. Der var dage, hvor jeg end ikke vidste, hvor jeg var, fortæller Rachel Palma ifølge Mirror til det amerikanske medie Today.

Den før så aktive og energiske kvinde oplevede også, hvordan hun mistede følelsen og kontrollen over sin højre hånd. Hun vidste, at noget var helt galt og frygtede, at hun var alvorlig syg – samme frygt havde lægerne, der ad flere gange undersøgte hende på hospitalet.

I begyndelsen kunne de dog ikke komme på en forklaring på Rachels uhyggelige mareridt, men da hun på operationsbordet, gjorde kirurgen et uhyggeligt fund.

Lægerne havde først troet, at der var tale om en hjernetumor.

MR-scanningen havde da også vist en plet på størrelse med en lille glaskugle i højre side af Rachels hjerne.

Men der var bestemt ikke tale om en kræftknude – i stedet var der tale om en levende parasit, der havde fundet vej til Rachels hjerne, og som nu var skyld i, at den 42-årige kvinde led af forklarlige og uhyggelige symptomer.

Parasitten – kaldet neurocysticercosis eller svine-tinte-bændelorm – havde sat sig i højre side af Rachels hjerne tæt på den del af hendes hjerne, der blandt andet styrer sproget.

Rachel havde formentlig pådraget sig parasitten ved at spise grisekød, der var inficeret med en svinetintebændelorm. Parasitten havde herefter fundet vej til hendes hjerne, hvor den skabte ravage. Parasitten kan også give epilepsi hos mennesker, men hos Rachel viste symptomerne sig altså som mareridt og hallucinationer.

Selv om Rachel formentlig var noget chokeret og skræmt ved tanken om at have en levende parasit i hjernen, var lægerne glade.

- Hun havde en enlig parasit i sit hoved, som det lykkedes os at tage ud – vi var meget glade. Det er en af de sjældne situationer, hvor du ser en parasit og udbryder ”Wow, det her er fantastisk”, fortæller Jonathan Rasouli fra Mount Sinai Hospital.

Han var med under den tre timer lange operation i september 2018, hvor de fandt og fjernede den uvelkomne gæst i Rachels hoved.

Efterfølgende fik hun det bedre - og hun er nu sluppet for de forfærdelige mareridt og de andre symptomer.

Sponsoreret indhold