Krimi 18. september 2020

Kurt Kragh: Sådan kunne Peter Madsen være sluppet af sted med drab

Ifølge tidligere souschef for Rejseholdet Kurt Kragh kunne drabsdømte Peter Madsen have sluppet af sted med sin bestialske forbrydelse
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

I år er det tre år siden, at den svenske journalist Kim Wall døde.

Den unge journalist blev på brutal vis myrdet – og derefter parteret – af ubådsbyggeren Peter Madsen, da de stævnede ud sammen i ubåden UC3 Nautilus for at lave et interview.

I det nyeste afsnit af podcasten ”Adfærd”, med skribent og forfatter Morten Münster, er tidligere souschef for Rejseholdet Kurt Kragh gæst i studiet. Og her taler han blandt andet om det grusomme drab.

I løbet af podcasten kommer Kurt Kragh ind på adskillige ting i forbindelse med opklaringen af et mord – og i den forbindelse to helt særlige faktorer, som spillede ind i opklaringsarbejdet af den makabre sag.

Ifølge Kurt Kragh ville Peter Madsen nemlig være sluppet af sted med det bestialske mord, hvis ikke det havde været for særligt to ting:

Kim Walls kæreste og den mængde jern i poserne, som lå sammen med Kim Walls parterede kropsdele.

- Hvis man forestiller sig, og det er faktisk ikke svært, at Peter Madsen han havde sørget for, at der havde været noget mere jern, noget metal, i de her poser, efter han havde parteret liget, at de var fyldt med jern, inden han droppede det i Køge Bugt, så var de ting jo aldrig nogensinde kommet op til overfladen, forklarer Kurt Kragh.

(Foto: Mikael Rieck)

Kurt Kragh.
Foto: Mikael Rieck

- Og det vigtigste er jo sådan set, at Kim Walls kæreste, at han er så aktiv, fordi de havde en aftale om, at de to (Peter Madsen og Kim Wall, red.) skulle komme tilbage efter et par timer. Så hvis Kim Wall ikke havde haft denne her kæreste, hvad var der så sket?

Ifølge Kragh var situationen således højst sandsynligt blevet en helt anden, hvor forældrene til den dræbte journalist havde efterlyst deres datter efter et par uger - og her kunne Peter Madsen muligvis være sluppet af sted med en løgn om, hvordan han havde sat Kim Wall af efter interviewet.

- Og hvorfor skulle man ikke tro på det? Peter Madsen var jo ikke kendt i politiets regi for noget som helst, der relaterer sig til sådan nogle ting. Så det kunne han jo have sluppet godt fra.

- Det var jo kun, fordi der ikke var nok jern i den her pose, hvor torsoen var, at den kom op til overfladen og drev i land. Og så pga. kæresten.

Peter Madsen afsoner i dag en fængselsdom på livstid.

Den hårde straf skyldes blandt andet forbrydelsens brutalitet, hvor Peter Madsen bandt, sexmishandlede, dræbte og parterede Kim Wall.

Han modtog sin straf den 25. april 2018.

Sponsoreret indhold