Krimi24. juni 2019

Kræver fængselsstraf til kvindelig politiker for vold mod sine børn

Ikke under et års fængsel. Sådan lyder det fra anklageren i sagen mod den kvindelige politiker, der er tiltalt for at have mishandlet sine tre børn igennem 20 år.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/20140221-100640-5_51mb.jpg
 Foto: Ritzau/Scanpix

Den kvindelige politiker sidder i dag på anklagebænken tiltalt for at have ydet vold på sine tre børn fra 1999 til 2015.

  • - Der er tale om kontinuerlig voldsudøvelse, som er fundet sted ugentligt. Og det er sket fra februar 1999 og indtil 24. januar 2019, hvor den yngste siger stop, sagde anklager Kirsten W. Jensen i dag i retten under sin procedure.

Politikeren er beskyttet af et navneforbud, og det afholder dermed SE og HØR fra at komme nærmere ind på hendes identitet.

Politikeren har igennem hele sagen nægtet sig skyldig i tiltalen og påstår i stedet, at sagen er opstået, fordi den ældste søn nærer et stort had til hende og ’vil have hende ned med nakken’. Og at han angiveligt skulle have manipuleret den yngste bror.

Kvinden er tiltalt for overtrædelse af straffelovens paragraf 245, der er legemsangreb af særlig rå, brutal eller farlig karakter eller mishandling, som det lyder i straffeloven.

Hun er tiltalt for denne paragraf, fordi anklagemyndigheden mener, at hun gennem en længere periode har mishandlet sine egne børn.

Ifølge tiltalen blev den ældste af politikerens børn mishandlet i perioden fra 1999 til 2015. Her skulle kvinden angiveligt ved flere tilfælde have sparket barnet. En af gangene havde den kvindelige politiker en sikkerhedsstøvle på.

Kvinden skulle ifølge anklageskriftet også flere gange have tildelt børnene ’lammere’. En af gangene fik et af børnene ’lammere’, fordi barnet ville i seng uden at have lavet sine lektier.

Politikeren skulle angiveligt også ved en anden lejlighed have skubbet barnet ud på terrassen i frostvejr kun iført T-shirt og underbukser.

I retten i dag kom det frem, at sagen begyndte at rulle, da politikerens yngste barn en dag efter skole ikke turde at tage hjem til forældrene.

I stedet tog han hjem til sin storebror, som i en årrække ikke har haft kontakt med lokalpolitikeren. Dagen efter alarmerede den ældste søn skolen og kommunen, og siden har den yngste været fjernet fra hjemmet.

Under sagen har de to ældste sønner taget hvert deres parti i den sørgelige sag. Den ældste har fra start støttet sin lillebror og fortalt om overgreb, der daterer sig helt tilbage til 1999.

Derimod har den mellemste søn taget morens parti og beskyldt den ældste søn for at overdrive. I retten har han fortalt, at han ikke mindes, at han nogensinde er blevet slået.

I en sms-korrespondance kom det frem, at den ældste ønskede at hjælpe den yngste ud af volden i hjemmet, mens den mellemste frygtede en retssag og, at den yngste ville ende på børnehjem.

  • "Slag og slag. Det kan godt være, man har fået en eller to. Men hvis man fucker op, fortjener man også konsekvenser", stod der i en af beskederne fra den mellemste.

  • Anklageren lagde vægt på, at disse slags sager altid er svære, fordi der er tale om påstand mod påstand, men spurgte, hvorvidt man burde stole på børnene eller tiltalte.

Hun kræver lokalpolitikeren straffet med et års fængsel, mens forsvareren vil have hende frikendt. Der forventes at falde dom i sagen 3. juni.

Sponsoreret indhold