Krimi12. juni 2019

Kræftramt bloggers hjerteskærende farvel: Tre dage senere døde hun

Lørdag valgte blogger og influencer Terese Alvén at blive lagt i kunstig koma og natten til tirsdag sov hun stille ind.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/terese.jpg
 Foto: privat/Facebook

37-årige Terese Alvén har i flere år inspireret svenskerne til en aktiv livstil gennem blandt andet sociale medier og flere forskellige bøger.

Men natten til tirsdag døde hun med sin familie omkring sig, efter at være blevet ramt af en aggressiv kræft i æggestokkene. Det skriver hendes mand, Glenn Boström, i et opslag på Facebook.

 • "Terese fik aldrig et ærligt forsøg på at slå igen mod sygdommen. Den var hele tiden et skridt foran lægerne og de behandlingformer, vi har til rådighed mod cancer i dag. Nu er hendes kamp slut", skriver han på facebook om dødsfaldet, der har været på forsiden af flere svenske aviser.

Sundhedsbloggerens sygdom gik meget stærkt. I november opdagede parret, at hun var gravid for tredje gang. Og til sommer skulle deres børn 8-årige Charles og 6-årige Tilde være storebror og storesøster.

Men kun få uger inde i graviditeten var maven stor. Det viste sig, at Terese havde en cyste på højre æggestok. Cysten blev opereret væk, og graviditeten fortsatte. Men i uge 20 opstod der komplikationer, og de var nødt til at ende graviditeten. Det skriver Expressen.

 • - Det var meget hårdt, men vi kom os over det, siger manden til det svenske medie.

 • Den oprindelige cyste var hverken godartet eller ondartet, men i marts begyndte bloggeren at få nye mavesmerter.
 • Hun havde fået en ny cyste, som lægerne i første omgang mente var ufarlig. Men da smerterne ikke aftog, blev hun indlagt på Danderyds sygehus i slutningen af april.
 • Det har hun været siden sin død i går.

  Onsdag i sidste uge fejrede Terese Alvén sin sidste fødselsdag fra sygesengen. Og lørdag besluttede hun sammen med lægerne, at hun skulle lægges i kunstigt koma resten af hendes tid.

  • "Hun har ikke mange kræfter tilbage, når hun er vågen. Og hun føler ikke, at hun kan magte den angst, der kommer, når man bare føler, at kroppen langsomt visner væk. Tereses familie støtter hendes ønsker og har i løbet af dagen sagt et sidste farvel, mens hun stadig var klar i hovedet. Terese kommer nu til at få ro i sjælen og sindet i forbindelse med hendes sidste tid i dette liv. Hendes familie vil være ved hendes side nu og for altid", skrev manden på Facebook.

 • På sin 37-års fødselsdag onsdag den 5. juni lagde Terese Alven sit sidste opslag på både Facebook og Instagram.

 • Og det var en smuk hyldest til hendes familie. På billedet ligger den kræftramte Terese i en hospitalsseng omringet af sin mand og sine to børn.

  • "I dag fejrer jeg min 37-års fødselsdag på ’Global Running Day’. Jer som kan, løb for mig i dag og på andre dag".

  I løbet af Tereses sygdomsperiode har hendes venner startet en forening, der hedder ’løb for Terese’, hvor pengene går til Cancerfonden i Sverige.

  Fonden har indsamlet knap 500.000 kroner.

  Sponsoreret indhold