Krimi10. september 2021

Koster fængsel: Delte grusomt overfald på nettet

Seks unge er dømt for at overfalde og ydmyge to andre og dele optagelser af overfaldet på sociale medier
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/20200626-112112-l_64mb.jpg
 Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Seks unge mænd er ved Retten i Roskilde blevet dømt for et groft overfald på to andre unge, der også blev ydmyget og tvunget til at kysse overfaldsmændenes sko.

Truet med kniv

Overfaldet fandt sted ved Hvalsø Skole en aften i august sidste år.

Her forsøgte en gruppe på 10-20 personer at tvinge de to ofre til at få en tredje kammerat til at komme med det samme.

Da det ikke lykkedes at få fat i den tredje blev de to unge truet med en kniv og frarøvet et ur. Den ene fik desuden smadret sine briller.

Delt på nettet

Fire af de seks unge blev desuden dømt for at overfalde de to ofre med slag og for at sparke dem i hovedet - blandt andet med pigsko. Endelig tvang voldsmændene dem til at knæle og kysse deres sko.

Dele af overfaldet blev filmet og delt på de sociale medier.

To af de dømte på 17 og 18 år blev idømt et år og tre måneders fængsel. Anklagemyndigheden krævede den ene udvist, men han slap med en advarsel om udvisning.

Klart signal

To 19-årige mænd blev idømt et års fængsel, mens de to sidste på 17 og 18 år blev idømt seks måneders fængsel. Heraf blev fire måneder dog gjort betinget, så kun to måneder skal afsones.

- Dommen sender et klart signal om, at det er en hel uacceptabel adfærd, udtaler senioranklager Pernille Fredin fra Midt- og Vestsjællands Politi i en pressemeddelelse om sagen.

- Truslerne og volden er i sig selv noget, som der bliver set meget strengt på, men ydmygelserne gør, at sagen er ekstra alvorlig.

Fem af de seks ankede dommen til frifindelse eller formildelse, mens den sidste valgte at tage betænkningstid.

Sponsoreret indhold