Krimi22. december 2020

Kommuner: Vi får vaccinen først

Det bliver to kommuner på Københavns Vestegn, der først får coronavaccinen
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/mega629674_001_0.jpg
 Foto: MEGA

Coronavaccinen fra Pfizer og BioNTech ruller snart ind i landet.

Og det bliver kommunerne Ishøj og Herlev, der først får den julegave leveret. Det skriver Ekstra Bladet, der har fået det bekræftet hos flere kilder.

- De første kommuner, den bliver rullet ud i, er Ishøj og Herlev. Her lyder det, at Ishøj står først, men det er ikke bekræftet endnu, siger Katharina Edlenborg, der er leder af kommunikation i Ishøj Kommune.

Planen er, at de to kommuner får vaccinen leveret 24. december, men det kan være, at tidspunktet udskydes til 25. december.

Sundhedsstyrelsen har selv i en pressemeddelelse tirsdag skrevet, at den første sending godkendte vaccine til beskyttelse mod coronavirus lander om få dage.

Det er en "begrænset mængde" vacciner, der først bliver kørt ind i landet.

- Vi er rigtigt glade for, at vaccinationsindsatsen nu er gået i gang. Det er jo en begrænset mængde vacciner, vi modtager i første omgang, og dem skal vi reservere til de allermest sårbare mennesker og til personalet, der arbejder med dem som for eksempel social- og sundhedsassistenter, sygeplejersker og læger, så de er beskyttet, udtaler direktør Søren Brostrøm i pressemeddelelsen.

Alle danskere får et brev i deres e-boks de kommende dage om nærmere information om vaccinationsplanen. Det kan være, du allerede har fået den i løbet af de seneste par dage.

Har man fravalgt digital post, får man brevet fysisk.

Sponsoreret indhold