Krimi3. marts 2023 (opd. 3. marts 2023)

Koldblodig kendisadvokat dømt for dobbeltmord: Skød konen og sønnen på klods hold

Richard "Alex" Murdaugh kommer fra en fornem advokatfamilie - nu skal han i fængsel

Så voldsomt var det

Et nævningeting i den amerikanske delstat South Carolina har torsdag fundet en tidligere meget prominent amerikansk advokat ved navn Richard "Alex" Murdaugh skyldig i at have dræbt sin hustru og søn.

Dommen markerer et foreløbigt punktum i en uhyggelig og kompleks sag, der har tiltrukket sig stor opmærksomhed i USA i knap to år.

Et nævningeting har fundet den 54-årige Murdaugh skyldig i at have dræbt sin 52-årige hustru og 22-årige søn i juni 2021.

De to blev skudt på klos hold ved nogle hundehuse på familiens ejendom.

Alex Murdaugh myrdede 7. juni 2021 sin søn Paul og hustruen Maggie. Til højre for drabsmanden er det Pauls kæreste, Morgan Doughty, som ikke kom noget til.
Alex Murdaugh myrdede 7. juni 2021 sin søn Paul og hustruen Maggie. Til højre for drabsmanden er det Pauls kæreste, Morgan Doughty, som ikke kom noget til.
 Privatfoto

Murdaugh var udtryksløs, da dommen blev læst op. Hans advokat anmodede om at få erklæret retssagen ugyldig, hvilket dommeren hurtigt afviste.

- Bevismaterialet er overvældende, sagde dommer Clifton Newman.

Murdaugh kommer fra en indflydelsesrig advokatfamilie i byen Charleston i South Carolina.

Han havde erklæret sig uskyldig, men havde indrømmet, at han havde løjet om sit alibi og en række økonomiske forbrydelser.

Med skyldkendelsen kan Murdaugh idømmes mellem 30 år og livstid i fængsel.

Sagen har fået stor medieopmærksomhed på grund af Murdaughs families store magt i og omkring Colleton County i South Carolina, hvor sagen er blevet ført.

I flere årtier frem til 2006 har hans familiemedlemmer været chefanklagere i området. Murdaugh har desuden været en prominent advokat i staten.

Under retssagen har anklagerne forsøgt at fremstille Murdaugh som en "serieløgner" og sagt, at det kun er ham, der har haft midler og mulighed for at begå drabene.

Anklagerne mener, at han skød sin søn og hustru for at fjerne fokus fra en lang liste af økonomiske forbrydelser - herunder tyveri af millioner af dollar fra Murdaughs advokatpartnere og klienter.

Pengene er angiveligt blevet brugt på at opretholde et misbrug af opioider og en eksklusiv livsstil.

Blandt anklagernes stærkeste beviser var, at Murdaugh i sidste uge indrømmede, at han havde løjet om, hvor han var på den aften, hvor drabene skete.

Han havde fortalt, at han ikke havde været ved hundehusene før drabene. Han ændrede sin forklaring, efter at nævningetinget havde lyttet til en lydoptagelse, hvor det blev klart, at han havde befundet sig ved gerningsstedet kort før drabene.

Sponsoreret indhold