Krimi31. august 2023

Københavns politi forlænger tre nattelivs zoner: De må ikke være i zonerne

Københavns Politi har forlænget tre nattelivszoner i København. Det betyder, at man blandt andet ikke må køre bil i områderne om natten
Kryds mellem Kongens Nytorv og Gothersgade i København om aftenen.
En af nattelivszonerne, der forlænges, er blandt andet på Gothersgade i København.
 Foto: Lars Laursen/Biofoto/Ritzau Scanpix

Københavns Politi forlænger tre såkaldte nattelivszoner samt et forbud mod at køre i zonerne om natten, så de gælder frem til juni 2025.

Det oplyser Københavns Politi i en pressemeddelelse. Zonerne stod til at blive ophævet i midten af september i år.

Forlængelsen betyder, at personer, der er blevet dømt for visse former for kriminalitet og har fået et nattelivsforbud, fortsat ikke må færdes i de udpegede zoner mellem midnat og klokken fem om morgenen.

De må heller ikke besøge serveringssteder i områderne i det samme tidsrum.

I alt er der fire etablerede nattelivszoner i København. De dækker områder omkring Gothersgade, Vesterbrogade ved Rådhuspladsen, Kødbyen og Vestergade.

Alle fire gælder indtil 31. maj 2025.

Personerne, der har fået forbud med at færdes i områderne, kan for eksempel være dømt for våbenbesiddelse eller vold, der er begået i nattelivet.

- I en nattelivszone har vi mulighed for at bortvise personer, der tidligere er dømt for for eksempel vold i nattelivet, eller som tidligere har skabt utryghed i nattelivet.

- Derfor er det et godt værktøj for os i vores arbejde for at styrke tryghed for nattelivsgæsterne og beboerne i området, siger Tommy Laursen, politiinspektør hos Københavns Politi, i pressemeddelelsen.

Også et kørselsforbud er blevet forlænget, som betyder, at politiet har forbudt natlig kørsel.

Forbuddet retter sig mod det, som politiet betegner som ikke-nødvendig kørsel i de såkaldte nattelivszoner. De mennesker, der bor i områderne, må gerne køre om natten.

Det meste af Nørregade er omfattet. Det samme gælder Gothersgade fra Kongens Nytorv til Kongens Have samt et område nær Studiestræde og Vester Voldgade.

Sponsoreret indhold