Krimi25. januar 2024

Københavns Politi beder om hjælp: Offentliggør billeder af seks mænd

De seks mænd er mistænkt for vold mod politiet i forbindelse med en fodboldkamp mellem FC København og Brøndby i november
3F Superliga-kampen mellem FC København og Brøndby IF i Parken
Flere personer blev anholdt i forbindelse med uroligheder efter kampen mellem FC København og Brøndby 12. november
 Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Flere personer blev anholdt i forbindelse med uroligheder efter fodboldkamp mellem FC København og Brøndby i november, men Københavns Politi vil have fat i endnu flere.

På baggrund af sin efterforskning af forløbet efter fodboldkampen har politiet torsdag offentliggjort billeder af seks mænd, som menes at have begået vold mod politifolk eller at have kastet genstande mod betjente.

- Vi har siden den 12. november haft en omfattende efterforskning af sagerne, og på den baggrund mener vi at kunne påvise, at de seks personer på billederne har sparket betjente eller kastet genstande efter dem. Vi har dog endnu ikke identificeret de mistænkte, siger vicepolitiinspektør Jesper Beuschel i en pressemeddelelse.

Politiet håber, at offentliggørelsen af billederne vil få personer, som kan bidrage til identifikationen af de efterlyste, til at henvende sig.

Ved kampen i Parken på Østerbro i København 12. november blev en ny lov for første gang i brug. Loven gør det muligt at tilbageholde udeholdets fans i op til en time, efter at kampen er fløjtet af.

Formålet var at undgå sammenstød mellem voldsparate tilskuere fra de to fangrupperinger. Men tiltaget havde ikke den ønskede effekt.

Nogle fra FCK-siden ventede på Brøndbys fans uden for nationalarenaen, og politiet fandt det nødvendigt at skride ind. Blandt andet blev der både trukket og slået med knipler.

Politiet havde desuden forud for kampen indført en såkaldt skærpet strafzone på og omkring stadion.

Tiltaget betyder, at visse former for kriminalitet begået inden for området kan udløse en straf, der er op til dobbelt så høj som normalt.

Sponsoreret indhold