Københavns Kommune vil skrue HELT ned for nattelivet: - Vanvittig plan

I et nyt udkast til en plan over nattelivet i Indre By ser det ud til, at de københavnske gader bliver meget mere stille i nattetimerne.

I et nyt udkast til en plan over nattelivet i Indre By ser det ud til, at de københavnske gader bliver meget mere stille i nattetimerne.

Foto: Katinka Hustad/Ritzau Scanpix

Nattelivet i Danmark har været lukket ned længe, og mange higer efter en genåbning, så man kan igen kan drikke øl med vennerne til langt ud på natten.

Men for København arbejdes der på, at nattelivet i Indre By fremover skal lukke ned for salg af alkohol klokken 24.

Og det skyldes ikke coronavirus, men derimod handler det om at skabe ro i gaderne i landets hovedstad, skriver Berlingske og TV 2 Lorry.

I et udkast til en ny plan for nattelivet ønsker Københavns Kommune, at der som udgangspunkt ikke skal gives nye bevillinger til salg af alkohol i tidsrummet mellem klokken 24 og 5 om morgenen.

- Vi synes, det er uhensigtsmæssigt, at det bliver et mere drukbåret natteliv, der er, især i Indre København. Det har længe været til stor gene for beboerne, siger Københavns kultur- og fritidsborgmester Franciska Rosenkilde (Å) til TV 2 Lorry.

Begrænsningerne for udskænkning skal også gælde for overtagelser og forlængelse af gamle bevillinger.

Formålet er at begrænse støj fra barer og lignende, da flere lokale i årevis har været forstyrret af larmen.

Men forslaget til det nye natteliv, der skal gælde alle ugens dage og i indre København, tages ikke godt imod af alle.

- Ærligt talt synes vi, det er en vanvittig plan, og det et katastrofalt, at den kommer på det her tidspunkt. Vi har prøvet at samle tankerne omkring det, men vi er virkelig rystede over, at politikerne på rådhuset har brugt deres tid på det her. Det virker helt malplaceret at komme med planen nu, og det rammer ikke udelukkende diskotekerne, det rammer i høj grad også helt almindelige barer, restauranter og cafeer, som har bevillinger til efter klokken 24, siger Freja Brandhøj, politisk chef i Danmarks Restauranter & Cafeer, til Berlingske.

Forslaget bliver i første omgang behandlet på torsdag i Kultur- og Fritidsudvalget. Herefter skal forslaget blandt andet i høring.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close