Krimi7. december 2020

Københavns ældste restaurant: - Vi er totalt knust

Alle restauranter skal lukke som et led i de nye coronarestriktioner, Mette Frederiksen præsenterede mandag på et pressemøde
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/henrik_ole_jensennf-nfritzau_scanpix.jpg
 Foto: Henrik Ole Jensen/Ritzau Scanpix.

Fra onsdag må samtlige restauranter i 38 af landets kommuner holde lukket frem til 3. januar.

Københavns ældste restaurant Det Lille Apotek er en af dem, som bliver meget hårdt ramt af de nye restriktioner, Mette Frederiksen meldte ud på et pressemøde mandag klokken 12.

Spisestedet, som skulle have severet julesild, flæskesteg og risalamande til et hav af julefrokoster til og med julen ud, må nu aflyse alle deres bestilte borde.

- Det skal ikke være nogen hemmelighed at vi alle er totalt knust, skrev Det Lille Apotek på Facebook, inden pressemødet gik igang.

Artiklen fortsætter under opslaget ...

- Det gør rigtig ondt. Vi har det rigtig skidt. Den er barsk, lyder det fra ejeren Henrik Haar Krag Sørensen til SE og HØR, efter at dagens erfaringer, rygter og nogles frygt på de danske medier blev bekræftet.

Dybt berørt

Henrik Haar Krag Sørensen er dybt berørt over situationen. Men har også forståelse for situationens alvor.

- Det er logisk, at det skal være sådan. Vi skal ikke have nogen, der løber rundt nogen rundt - inklusive os ejere - og smitter hinanden. Vi har fuld forståelse for, at sådan er det bare, lyder det fra ejeren.

Spisestedet havde ellers gjort alt, hvad de skulle i forhold til afstand og sikre, at det ikke var for mange mennesker inde på restauranten. Men nu står de altså fra på onsdag til at måtte afvise 250 mennesker dagligt frem til jul.

Disse kommuner lukkes ned onsdag:

Albertslund, Allerød, Ballerup, Brøndby, Dragør, Egedal, Faxe, Fredensborg, Frederiksberg, Frederikssund, Furesø, Gentofte, Helsingør, Herlev, Hillerød, Hvidovre, Høje-Taastrup, Halsnæs, Gribskov, Greve, Glostrup, Gladsaxe. Hørsholm, Ishøj,København, Køge, Lejre, Lyngby-Tårbæk, Odense, Roskilde, Rudersdal, Rødovre, Slagelse, Solrød, Tårnby, Vallensbæk, Vordingborg og Aarhus.

Og det er netop i november og især december, at restauranten plejer at tjene sine penge, der skal strække sig og dække første kvartal af det kommende år.

Økonomien bløder

I forvejen har de mistet meget omsætning i forhold til de tidligere ejere, da Det Lille Apotek normalt har åbent til klokken 24, men har måtte lukke klokken 22 for at holde sig til coronarestriktionerne.

Det Lille Apotek har derfor kun cirka 40 procent af den samme indtægt som de tidligere ejere havde.

- Vi skal nok overleve. Vi har netværk, der kan hjælpe os. Men selvfølgelig er der problemer, for der kommer ikke til at stå særlig mange penge på bankbogen. Det gør der sgu ikke, siger Henrik Haar Krag Sørensen.

- Vi håber, vi må åbne igen 3. januar. Men man kan jo godt tvivle allerede nu. Vi er instillet på, vi måske skal holde lukket i længere tid.

Henrik Haar Krag Sørensen og hans kone er nye ejere af Det Lille Apotek. De overtog første marts, så de nåede knap af åbne, inden de måtte lukke ned igen, da regeringen første gang lukkede lanndet ned.

Det Lille Apotek ligger i hjertet af København på Store Kannikestræde og stammer helt tilbage fra år 1720.

Sponsoreret indhold