Krimi6. maj 2022

Knap seks år efter Herlev-drabet: Søster reagerer på anholdelse

Københavns Vestegns Politi har torsdag anholdt en mand for drabet på Louise Borglit tilbage i 2016.
Louise Borglit
Den 28-årige mand, der er sigtet for drabet på Louise Borglit, har valgt frivilligt at få forlænget fængsling i fire uger.
 Privatfoto

Fredag kunne Københavns Vestegns Politi oplyse, at de torsdag har anholdt en mand i sagen om den dræbte Louise Borglit, der blev slået ihjel i Herlev i 2016.

TV 2 Lorry har talt med Louise Borglits søster, Susanne Borglit. For hende kom nyheden som en overraskelse, fortæller hun til TV 2 Lorry:

- Jeg havde egentlig selv lagt låg på og tænkt, at jeg aldrig får noget af vide, og at der aldrig sker noget. Så det kom da lidt som et chok, men på den gode måde. Jeg er lettet, siger hun til TV 2 Lorry.

Hun blev ringet op af politiet torsdag aften og inviteret til et møde fredag morgen. Det var først her, hun fik nyheden at vide - kort før alle andre.

- Jeg havde en forventning om, at de ville fortælle, at de ville lukke sagen eller henlægge den. Jeg havde virkelig ikke forventet, at de ville sige, at de havde fundet og mistænkt en mand. Det kom som lidt af et chok, forklarer hun.

Susanne Borglit forklarer, at hun ikke kommer til at følge med i de oplysninger, der kommer frem om den mistænkte under grundlovsforhøret fredag, og at hun ikke har behov for at være til stede. Det ændrer ikke på, at dagens nyhed er en lettelse, selvom der endnu ikke er nogen, der er dømt i sagen.

- Det er jo ikke afslutte som sådan, men jeg er lettet, fordi jeg havde en fornemmelse af, at det ikke ville ske (at politiet fandt gerningsmanden, red.). Det er svært at være 100 procent glad, for jeg får ikke Louise tilbage, men jeg har brug for, at retfærdigheden sker, forklarer hun.

Under hele forløbet har Susanne Borglit været i jævnlig kontakt med politiet, når der har været noget at berette. Beskeden har dog hele tiden været, at der ikke var nogen sigtede i sagen. Og selvom der er gået flere år siden drabet, så kan hun og familien ikke sætte en finger på politiets arbejde.

- Jeg har stor respekt for politiets arbejde i denne her sag. De har informeret mig, når der har været noget at informere om, men det har der jo ikke været hele tiden, siger hun til TV 2 Lorry.

Den 28-årige mand bliver varetægtsfængslet i fire uger sigtet for drab på Louise Borglit. Det har en dommer ved Retten i Glostrup besluttet fredag.

Sponsoreret indhold