Krimi4. juli 2022

Kilder til DR: Mistænkt forsøgte at kontakte kriselinje kort inden skyderi

Kilder fortæller til DR, at den mistænkte 22-årige mand forsøgte at kontakte en kriselinje, inden han skød og dræbte flere personer i Field’s
Redningspersonale iler til Field's under søndagens skudepisode.
Redningspersonale iler til Field's under søndagens skudepisode.
 Foto: Presse-fotos.dk

Den mistænkte 22-årige – der søndag skød og dræbte flere personer i Field’s i København – forsøgte kort inden at kontakte en kriselinje.

Det fortæller flere kilder til DR.

DR skriver dog ikke, hvilken kriselinje der er tale om – eller i hvilken sammenhæng den 22-årige valgte at opsøge kriselinjen.

Politiet har ikke ønsket at kommentere DR’s oplysninger, men tidligere i dag kunne politiet dog bekræfte, at den formodede gerningsmand har været i kontakt med psykiatrien.

Det var søndag omkring 17.30, at den formodede gerningsmand trængte ind i Field’s, hvorefter han skød flere tilfældige. Tre blev dræbt.

HAR DU DET SVÆRT?

Hvis du er i krise eller har tanker om selvmord, så sig det til nogen.

Ring til Livslinien på 70 201 201.

Livslinien har åbent året rundt fra 11-05.

Inden havde den mistænkte delt flere videoer på YouTube, hvor han poserede med skydevåben.

I videoerne, som han har kaldt "I don't care", kan man se manden rette riflen mod sin egen tinding, mens han stirrer ind i kameraet.

I en tekst under en af videoerne står der desuden følgende:

"Quetiapine doesn't work".

Quetiapin er et medicinsk middel, der bruges til at behandle psykotiske lidelser. Det vides dog ikke, om den 22-årige har været i behandling med netop den – eller en anden – medicin.

Sponsoreret indhold