Kendissøn dømt: Flækkede rivals tænder

Kendissønnens retssag kørte ved retten i Helsingør.

Kendissønnens retssag kørte ved retten i Helsingør.

Foto: Ritzau/Scanpix/Mikkel Østergaard

(Retten i Helsingør) Sønnen af kendt dansker fra medieverden er netop blevet idømt 60 dages betinget fængsel.

Det har retsformanden netop oplyst ved Retten i Helsingør.

Den 18-årige kendissøn mødte op i retten Helsingør iført sorte cowboybukser og en sort skjorte.

Han var ikke ledsaget af den kendte far, der er på ferie, men havde følgeskab af sin mor.

Ifølge anklageskriftet, som SE og HØR har fået aktindsigt i, var han tiltalt for at have slået en ung mand med flere knytnæveslag i ansigtet. Tilmed skulle han have haft store guldringe på den knyttede hånd. Offeret fik knækket to tænder ved overfaldet.

Dommeren fandt ikke bevis for, at der var tale om flere slag og grov vold,  da der i løbet af retssagen blev afgivet meget modstridende forklaringer fra en række vidner.

Mens offeret kunne forklare fra vidneskranken, at han havde fået slået to flige af to tænder i munden, da kendissønen hamrede ham en i hovedet. Men offeret kunne kun huske et slag og ikke flere som den 18-årige var tiltalt for.

Hele balladen fandt sted på Kokkedal Station midt om natten til den 6. juni sidste år. Her mødtes to vennegrupper for at snakke og drikke alkohol.

I retten forklarede kendissønnen, at han kom op og skændes med sin tidligere kæreste.

- Jeg vil ikke skændes foran de andre. Og jeg har måske sagt noget grimt til hende.

- Han (offeret, red.) blander sig og siger, at jeg skal tale pænt til min kæreste. Herefter opstår der lidt tumult, og vi skubber til hinanden. Men jeg slår ham ikke, forklarede den tiltalte i retten.

Offeret havde en lidt anden opfattelse, af hvad der skete ud på de sene nattetimer ved stationen.

- Først skubber han til mig, så skubber jeg igen. Det gør vi to gange, men ved det andet skub falder jeg ned, og han slår mig lige på munden, fortalte offeret til dommeren.

Et af vidnerne forklarede, at han så slaget falde direkte ned i munden på offeret, hvilket dommeren fandt troværdigt, forklarede han, da han læste dommen op.

Men den enige domsmandsret fandt ikke bevis for, at kendissønnen havde haft sine store guldringe på. Anklager Stella Christiansen fremviste ellers flere fotos fra den kendte fars Instagram-konto, hvor man kunne se de store guldringe.

- De var blevet væk kort forinden, forklarede sønnen i retten, om hvorfor han ikke havde dem på.

Derfor blev han ikke dømt efter den grove voldsparagraf 245, som anklageren gik efter men i stedet 244.

Det kom frem i retten, at det ikke er første gang, at kendissønnen er dømt for vold. For den 12. februar 2019 blev han ligeledes dømt for vold og idømt 60 dages betinget fængsel med en prøvetid på et år og 80 timers samfundstjeneste.

Selvom prøvetiden fra den anden dom er overstået, talte dommer Allan Gaardbo dundertale til den nu dømte unge mand ved domsafsigelsen.

- Timeglasset er ved at løbe ud for dig, denne gang slap du, men det gør du nok ikke en anden gang, lød det fra dommeren med henvisning til, at han fik en betinget og ikke ubetinget dom.

Efter en kort snak med sin forsvarsadvokat Rune Berggren Brøndal Pedersen fortalte advokaten, at de udbad sig betænkningstid i forhold til, om de vil anke dommen.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close