Krimi25. juni 2020

Kastede 8 måneder gammel baby i vandet: Nu raser debatten

En video af en blot otte måneder gammel baby, der bliver smidt i en swimmingpool, har fået debatten til at rase
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/front_24.jpg
 (Foto: TikTok)

Denne video viser øjeblikket, hvor en otte måneder gammel dreng bliver kastet i vandet af en kvinde.

På få dage er videoen gået viralt på de sociale medier – og ikke mindst fået debatten til at rase.

For er det helt uforsvarligt at kaste en otte måneder gammel baby i vandet? Eller er det en forsvarlig måde at lære den lille baby at svømme?

Videoen er filmet i en svømmehal i den amerikanske by Colorado Springs og viser den otte måneder gamle dreng Oliver i gang med sin svømmetræning. En del af træningen er blandt andet, at drengen bliver kastet i vandet af svømmetræneren, der kort efter følger efter ham.

Det er mor Krysta Meyer, 27, der har filmet videoen. Efterfølgende lagde hun den på sin TikTok-konto, hvor den altså straks skabte masser af debat.

Mens nogle mener, at det er dybt uforsvarligt at kaste en så lille baby i vandet, er der andre, der mener, at det hele virker til at foregå ganske sikkert.

Moderen forsikrer, at der ikke er noget farligt ved situationen.

- En masse folk ser et barn blive kastet i vandet og tænker ”Det er ikke godt. Det burde du ikke gøre”, fortæller svømmetræneren til det amerikanske medie BuzzFeed, inden hun tilføjer:

- Jeg har fået dødstrusler. Jeg har fået at vide, at jeg er den værste mor, at jeg sætter mine børns liv i fare, at jeg traumatiserer dem.

Men moderen tilføjer, at der ikke er tale om en helt normal svømmetime. I stedet er der tale om en kursus i baby-overlevelse i vand. Og her er én af øvelserne netop, at barnet skal lære at begå sig, hvis det falder i vandet. Barnet vil således lære, hvordan det flyder i vandet og at vende sig om på ryggen, hvis det skulle falde i vandet.

[node:aller-poll]

Sponsoreret indhold