Krimi4. november 2022

Karsten lagde blomster foran plejecenteret i Holbæk: – Jeg vil vise min respekt

Der er blevet lagt buketter med blomster ude foran plejecenteret i Holbæk, efter en gravid kvinde blev angrebet, trukket ud af sin bil og knivdræbt i går aftes
Karsten Valentin havde brug for at lægge nogle blomster for at vise respekt til offeret. nbsp;
Karsten Valentin havde brug for at lægge nogle blomster for at vise respekt til offeret.
 Foto: Mikael Rieck

Det har småregnet periodevis i den i midtsjællandske by Holbæk hele dagen, mens politiet har stået foran et lokalt plejecenter på Samsøgade siden i går nat, efter en 37-årig gravid kvinde på tragisk vis mistede livet i går, da hun blev angrebet, hevet ud af sin bil og stukket ihjel omkring klokken 23 i går aftes.

Indtil videre ser det ud til, at det ufødte barn overlever, men moren blev erklæret død, da redderne ankom med hende på sygehuset i går.

Holbæks borgmester Christina Kzryrosiak er selv meget berørt af det frygtelige drab på den gravide kvinde. 
Holbæks borgmester Christina Kzryrosiak er selv meget berørt af det frygtelige drab på den gravide kvinde.
 Foto: Mikael Rieck

Plejecenteret har mistet en kollega, og Holbæks borgmester Christina Krzyrosiak har været inde og tale med de ansatte, der forståeligt nok var i chok – ligesom borgmesteren selv er.

Men midt i alt det triste og grå var der også flere lokale borgere, som kom forbi adressen på Samsøvej for at lægge blomster.

Skrækkeligt og forfærdeligt

– Jeg kendte hende ikke. Jeg aner ikke, hvem hun er. Jeg hørte bare om det i radioen i morges, og så bliver man sgu da berørt og ked af det.

Ordene kommer fra Karsten Valentin, som kom forbi med en lille håndplukket buket, han lagde foran døren, mens to ansatte fra plejecenteret kiggede ud ad vinduet på 1. sal i bygningen og så ned på blomsterne.

Karsten Valentin ville vise en sidste respekt for offeret. 
Karsten Valentin ville vise en sidste respekt for offeret.
 Foto: Mikael Rieck

Karsten Valentin bor ikke langt fra gerningsstedet, og han kunne også høre sirenerne fra politibilerne i går aftes. Og gårsdagens tragiske drab har sat sig i kroppen på ham.

– Det er så skrækkeligt, og det er så forfærdeligt. Der var et lille liv inde i hende, og så forstår man det bare ikke. Hvorfor skal det ske? Det er fuldstændig unødvendigt, fortæller han til SE og HØR, der møder ham ude foran plejecenteret.

Han fortæller også, at han selv har fire børn og otte børnebørn, og måske også derfor berører det ham meget. Flere gange mens han snakkede, blev hans stemme grødet og tydeligt berørt.

Vil vise respekt

– Jeg ved faktisk ikke, om det er for mig eller hende, at jeg lægger de her blomster, fortæller han og fortsætter:

Flere havde været forbi med blomstebuketter foran plejecenteret.Karstens buket er yderst til højre.
Flere havde været forbi med blomstebuketter foran plejecenteret.Karstens buket er yderst til højre.
 Foto: Mikael Rieck

– Det skulle bare ud af kroppen, kunne jeg mærke. Og så ville jeg sende nogle gode tanker til hende, hvor hun nu er.

Han forstår ikke, hvorfor sådan noget skal ske, og han mener, at det er fuldstændig unødvendigt og helt hen i vejret at gøre sådanne ting.

– Så jeg havde lige brug for at vise min respekt for hende og hendes kære. Hun har sikkert også nogen tæt på, der har det forfærdeligt lige nu.

Sponsoreret indhold