Krimi4. august 2020

Kan du se det? Dette reddede tre sejleres liv

Et af de ældste tricks i bogen blev tre mikronesiske mænds redning
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/20200804-093211-l-1920x1280we.jpg
 Foto: Ritzau Scanpix

Det er ikke kun i Anders And-bladene eller på tegnefilm, det kan betale sig at sende nødråb fra en øde ø ved at skrive SOS i sandet.

I virkelighedens verden skaffede tre sejlere hjælp med lige netop den metode efter at være strandet på Pikelot i ø-staten Mikronesien i Stillehavet.

Det skriver The Guardian.

De tre mænd blev fundet i god behold af amerikanske og australske militærfly cirka 200 kilometer vest for deres udgangspunkt. Her var de endt efter deres båd var løbet tør for brændstof.

Da mændene ikke dukkede op til en planlagt sejlads ved atollerne Pulawat og Pulap på 42 kilometer, slog myndighederne på den nærliggende ø Guam alarm.

Herefter blev der lørdag indledt en eftersøgning.

Skibet HMAS Canbarra sejlede mellem Australien og Hawaii, da besætningen modtog et opkald efter hjælp. Søndag spottede en helikopter fra den australske hovedstad Canberra tre store bogstaver på bredden ved siden af mændenes selvbyggede shelter.

"S-O-S," havde de strandede sejledere skrevet i sandet.

Det lykkedes for helikopteren at foretage en landing på den lillebitte ø, hvorefter mændene endelig efter tre døgn fik mad og vand.

- Jeg er stolt at den hurtige respons og professionalisme, som alle ombord har udvist, fortæller Terry Morrison, der er kaptajn for redningsholdet i Canberra.

Østaten Mikronesien består af godt 600 øer opdelt i en række mindre øgrupper, som befinder sig i et ca. 2000 km langt øst-vestgående bælte, der ligger umiddelbart nordøst for verdens næststørste ø, Ny Guinea.

Sponsoreret indhold