Krimi 11. marts 2020

Kæmpe pres på online supermarkeder

Der er tilsyneladende voldsomt pres på flere af de danske dagligvarebutikker på nettet - men også i fysiske butikker bliver varer revet ned af hylderne
Foto: Privat

Dagligvarebutikker, der tager i mod bestillinger online og leverer til danskere i hele landet, oplever netop onsdag aften ekstraordinær trafik. 

Det drejer sig om sider som nemlig.com og Coop.dk Mad. 

Samtidig er flere af de fysiske supermakeder yderst besøgt onsdag aften, hvor danskere fylder kurvene med toiletpapir, gær, mælk og andre dagligvarer. 

Foto: Privat

Mælk er stort set væk fra hylderne i Lidl efter Mette Frederiksens udmelding - men supermarkederne beder folk slå koldt vand i blodet. - Der er nok til alle, siger de.  

Hamstrer på trods

Reaktionerne overalt i landet kommer efter statsministerens seneste pressemøde, hvor hun har taget de hidtil mest vidtgående tiltag for at inddæmme coronasmittede i Danmark. 

Mette Frederiksen igangsatte en decideret nedlukning af det offentlige Danmark i en periode på foreløbigt to uger. 

Og selvom både myndigheder og en fælles bøn fra supermarkederne lyder på at handle som vanligt og ikke foretage ekstraordinære indkøbsture, så er der i øjeblikket pres på både de fysiske og de online butikker. 

"I Danmark er der foreløbig kun begrænsede udsving, der kan betyde, at de enkelte basisvarer er udsolgt i perioder. Men butikkerne vil løbende fra friske forsyninger på alle varegrupper, lyder det fraSalling Group, Rema 1000, Dagrofa og Coop. 

Foto: Privat

I Lidl i København er der begrænsede varer på hylderne 

Foto: Privat

Ofte er det de samme varer, der ryger først. Mel, gær, mælk, toiletpapir og brød.  

Sent onsdag aften er presset dog lettet lidt på nemlig.com - nu virker siden, selvom kø-systemet fortæller, at der er omkring 11.500, der sidder i kø. 

Se og Hør arbejder fortsat på at få en kommentar fra nemlig.com

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Stå sammen - hver for sig 

Statsminister Mette Frederiksen og sundhedsminister Magnus Heunicke fortalte på et pressemøde onsdag aften om en tidobling af smitteantallet siden mandag, og her lagde statsministeren vægt på, at tiltagene vil virke store og voldsomme, men at netop danskernes adfærd er afgørende. 

- Vi skal tage stærkere midler i brug. Det kan kun lykkes, hvis alle gør det. Alles adfærd er helt afgørende, sagde hun. 

Samtidig opfordrede hun danskerne til ikke at gå i panik:

- Der er ingen grund til hverken at hamstre toiletpapir eller rugbrød. Heller ikke i morgen. 

På Instagram-profilen Anders Hemmingsen ses det tydeligt, at folk er gået i panik efter seneste tiltag. Dog advarer flere eksperter om en øget smittespredning under disse hamstringer. 

Sponsoreret indhold