Krimi18. juni 2020

Kæmpe politibommert: Skal betale fartbøder tilbage

Politiet er har delt bøder ud på en strækning, hvor de troede fartgrænsen er 60 km/t. - men den er faktisk 80 km/t.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/reality-01102018.jpg
 Foto: Politi.dk (Arkivfoto)

Der er blevet uddelt hele 456 forkerte bøder af Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi. Bøderne har resulteret i 48 domme, som nu også skal ændres.

Det skyldes manglende skiltning på en 300 meter lang strækning fra en lysregulering mod Guldborgsundcenteret i Guldborgsund.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra politikredsen.

Chefanklager Flemming Petersen er ærgerlig over fejlen.

- Vi vil arbejde så hurtigt, som vi overhovedet kan, men der må forventes en vis sagsbehandlingstid grundet antallet af sager, som nøje skal gennemgås for at få rettet op på fejlen. Særligt hvis man har fået en dom, kan det tage lang tid, da der er særlige procedurer, som skal overholdes, når domme skal ændres.

- Men vi gør alt, hvad vi kan for at rette op på denne fejl så hurtigt som muligt, og vi beklager naturligvis meget de gener fejlmålingerne kan have medført, siger han.

flere år

Den manglende skiltning betyder, at hastighedsgrænsen reelt set har været 80 km/t. i timen, hvor politiet har behandlet det, som om den er 60 km/t.

De forkerte bøder er blevet uddelt fra januar 2015 til 26. juli 2019. Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi tager selv kontakt til de personer, som har modtaget en forkert bøde, og alle bøder vil blive tilbagebetalt. De berørte bilister vil blive kontaktet senest 1. august 2020.

Sponsoreret indhold