Krimi 6. oktober 2021

Jussi Adler-Olsen i retten

Jussi Adler-Olsen var en lidt overraskende gæst til en drabssag i Aarhus
(Foto: Birger Storm)

I en stuvende fuld retssal i Aarhus Byret, trådte en særdeles kendt skikkelse ind ad døren.

Den kendte person var ingen ringere end den kendte krimiforfatter Jussi Adler-Olsen. 

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Han var kommet for at overvære en retssag, der har trukket mange overskrifter i pressen. En drabssag der trækker tråde til den berygtede rockerklub Satudarah.

På anklagebænken sidder tre unge mænd, der er tiltalt for drabet på rockerlærlingen Mohammed Al-Zerjawi bedre kendt som frisør-Mudi.

Hele retten er bevogtet af talrige politibetjente, der skal holde ro og orden til det rockerrelaterede drab. 

Det skriver B.T.

- Grunden til, at jeg er her, det er ikke for at lave research til Q10, men for ikke at lave fejl i den. Så det vil sige, at jeg er på skolebænken.

- Det er en udvidelse af mit forståelsesrepertoire, vi er i gang med, fortalte Jussi Adler-Olsen til B.T, inden sagen skulle til at starte.

Jussi Adler Olsen er netop nu ved at sende det niende bind på gade i bogserien "Afdeling Q", der har Carl Mørck, Assad og Rosa i hovedrollerne.

Men det er ikke research til denne bog. I stedet kunne den millionrige forfatter fortælle, at det i stedet handlede om den tiende og sidste roman i serien.

Artiklen fortsætter under billedet.

(Foto: Kaspar Wenstrup)

Jussi er slet ikke Jussi Adler-Olsens rigtige fornavn. Han er døbt Carl. Foto: Caspar Wenstrup

Angiveligt har Jussi Adler-Olsen en frygt for at begå fejl, selv når han beskriver de mindste detaljer i sine bøger. Til det sidste bind i rækken af den populære krimiserie, der har solgt millioner af eksemplarer og solgt over stort set hele verden, vil han ikke begå fejl.

Ifølge bestsellerforfatteren er plottet for længst på plads, men en detalje om fordelingen af rollerne i en retssal skulle stå helst skarpt, inden han sætter pen til papir.

Den længe ventede niende bog i "Afdeling Q"-serien lander snart i landets boghandler i tilpas til julesalget. Det vides endnu ikke, hvornår sidste bog, der formentlig får lidt præcise detaljer fra en retssag, bliver udgivet.

 

Sponsoreret indhold