Krimi10. december 2020

Julefrokost-restaurant skal lukke med én dags varsel: Det er stramt og presset

Den Bette Kro i Aalborg er en af de restauranter, der bliver ramt af de nye restriktioner
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

På et pressemøde torsdag fortalte sundhedsminister Magnus Heunicke (S), at de nye coronorestriktioner, der onsdag trådte i kraft i 38 kommuner, bliver udvidet til 31 nye kommuner i landet.

Restriktionerne indebærer blandt andet, at alle restauranter skal lukke for gæster. Dog må de stadig sælge mad som take-away.

Én af de restauranter, der nu bliver ramt er restriktionerne, er 'Den Bette Kro' i Aalborg.

'Den Bette Kro' havde ellers restauranten fuldt booket frem til januar, og derfor kommer restriktionerne til at ramme hårdt.

- Vi er rigtig trætte og kede af det, for det er en kæmpe omsætning, vi mister her i december. Men det er ude af vores hænder, og vi kan ikke gøre noget ved det, siger ejer af 'Den Bette Kro' og Café Vi.2 i Aalborg, Jeannette Jørgensen.

Restriktionerne træder allerede i kraft i morgen fredag 11. december klokken 16. Dermed er det kun med lidt over et døgns varsel, at restaurantejeren får besked på, at de skal lukke.

- Jeg synes, at én dags varsel er lige groft nok. Vi har en restaurant, hvor vi har købt stort ind til weekendens julefrokoster, hvor vi skulle have haft fuldt hus. Det er stramt, og det er presset, siger Jeannette Jørgensen.

- Men vi har corona, og vi skal passe på hinanden. Selvfølgelig skal vi gøre, hvad der er rigtigt. Regeringen sætter restriktionerne, og så må vi følge trop, siger hun.

På trods af de nye restriktioner er Jeannette overbevist om, at både 'Den Bette Kro' og Café Vi.2 overlever krisen.

- Vi skal komme igennem det. Det skal vi simpelthen. Vi har haft Café Vi.2 i 13 år, så vi har heldigvis lidt på kistebunden. Men det er rigtig svært og synd for de nystartede restauranter, siger hun.

Disse nye kommuner bliver ramt af restriktioner:

- Alle kommuner i Region Sjælland

- Alle kommuner i Region Midtjylland

- Aalborg

- Middelfart

- Vejle

- Fredericia

Sponsoreret indhold