Krimi24. december 2020

Jule-mysteriet: Blev gravide Lacy myrdet af sin mand?

Juleaftensdag 2002 forsvandt den højgravide Laci Peterson som dug fra solen fra sit og ægtemandens hjem i Modesto, Californien. Manden forklarede grådkvalt, hvordan Laci var væk, da han kom hjem fra en fisketur sent om aftenen. Men hurtigt begyndte politiet at rette mistanken mod ægtemanden, og det viste sig, at han havde levet et kynisk dobbeltliv
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/mord1.jpg
 (Foto: Privat)

Mens de fleste var godt i gang med at forberede julemiddagen, havde en amerikansk familie fra Modesto, Californien noget ganske andet i tankerne denne juleaftensdag.

For ud af det blå var den højgravide Laci Peterson forsvundet midt i juleræset, og det lignede hende bestemt ikke.

Den 27-årige kvinde var altid punktlig og ansvarlig, og det lignede hende ikke at blive væk længe uden at fortælle, hvad hun lavede. Det var også derfor, at hendes familie blev ovenud bekymrede, da Laci forsvandt i dag for præcis 15 år siden.

Sagen skulle gå hen og blive en af de mest omtalte mordmysterier i Modesto og resten af USA i nyere tid, men det anede Lacis familie ikke den skæbnesvangre dag. De håbede bare inderligt, at hun dukkede op i live.

Det var Lacis egen ægtemand gennem fem år, Scott Peterson, der meldte sin højgravide hustru savnet. Han forklarede resten af familien og politiet, at han den 24. december 2002 valgte at tage på fisketur.

Han kom hjem sidst på eftermiddagen og så parrets bil – en Land Rover Discovery – i indkørslen.

Parrets hund, en golden retriever ved navn McKenzie, løb rundt i haven – med en mudret hundesnor fastgjort til halsbåndet. Men Laci var som sunket i jorden.

Scott slog først alarm til Lacis mor. Klokken 17.15 ringede han til moderen for at høre, om Laci var hos dem. Det afviste hun.

- Hun er forsvundet, udbrød Scott.

Netop dén formulering – ”forsvundet” – fandt moderen efterfølgende mystisk. Det var et stærkt og foruroligende ord at bruge, syntes hun.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/storage_1/media/mord3.jpg
 (Foto: All Over)

Laci blev bare 27 år. Hun var gravid i 8. måned og havde allerede døbt sin ufødte søn Conner.

Lacis forældre slog selv alarm til politiet tre kvarter senere, og der blev hurtigt søsat en større eftersøgning i området. Hunde blev sat ind, og et skovområde i nærheden blev finkæmmet – blandt andet med hjælp fra varmesøgende kameraer. Men alt uden held.

Scott var formentlig den sidste person, der havde set Laci i live, og politi og familien ville spurgte ham derfor ind til, om hun havde virket ”ved siden af sig selv eller underlig” om morgenen, inden han tog på fisketur.

Scott begik en stor fejl, da han gav sin forklaring.

Til én forklarede han, at Laci var i gang med at gøre rent, da han forlod huset. Til en anden forklarede han, at Laci var i gang med at krølle sit hår, da han forlod huset.

Desuden ville han ikke tale med pressen, selv om Lacis mor flere gange stod frem på TV og bønfaldt om, at datteren ville vende hjem i live. Scott havde blandt andet forladt et pressemøde i vrede, da en journalist havde spurgt, om han var i politiets søgelys.

I begyndelsen forsvareren Lacis forældre deres svigersøn og sagde, at han var ”meget påvirket” af sagen, og at han derfor ikke var i stand til at være med i pressemøderne.

Men politiet havde en anden holdning til Scott, og de havde billeder, der beviste, at den ”kærlige og loyale ægtemand” bestemt ikke var den mand, som Lacis forældre havde troet.

Politiet viste forældrene billeder, der afslørede Scott sammen med en anden kvinde, og det kom hurtigt frem, at den sørgende ægtemand havde haft talrige affærer undervejs, senest med en kvinde fra en massageklinik ved navn Amber Frey.

Amber Freys vidneudsagn kom også til at spille en afgørende rolle i sagen. Amber kunne nemlig fortælle, at Scott to uger før konens forsvinden havde fortalt hende, at han var ”enkemand, og at dette var hans første jul uden sin kone”.

Gennembruddet kom 13. april 2003, da et par stødte på liget af et ufødt barn i San Francisco Bay, mens de var ude og lufte hund. Én dag senere skyllede en kvindetorso i land halvanden kilometer væk.

Kvindens hoved manglede – og det samme gjorde hendes fødder og arme. Det var umuligt at fastslå den præcise dødsårsag, men der var ingen tvivl om, at de to lig var identiske med Laci og hendes ufødte barn.

Få dage senere, 18. april 2003, valgte politiet at anholde Scott. De fandt ham tæt på en golfbane, og Scott forklarede, at han var på vej på golfbanen. Indholdet i hans bil fortalte dog en anden historie – det lignede mere, at han var en mand på flugt.

Scott havde ladet sit skæg gro, han havde afbleget sit hår, og i hans Mercedes fandt politiet flere ”interessante genstande”, der indikerede, at han havde i sinde at flygte. Politiet fandt blandt andet 12 Viagra-piller, $15.000 i kontanter, overlevelsesudstyr, campingudstyr, fire mobiltelefoner, flere sæt tøj og to kørekort, hvoraf den ene tilhørte ham og den anden hans bror.

Scott blev sigtet og senere tiltalt for et tilfælde af overlagt mord for mordet på Laci og for uagtsomt manddrab på det ufødte barn.

I 2005 blev Scott dømt til døden. Han har endnu ikke kommet med nogen forklaring på, hvorfor Laci skulle dø.

Sponsoreret indhold