Krimi28. marts 2023

Josef Fritzl i ny bog: "Jeg er en ansvarlig familiemand"

I 24 år holdt Josef Fritzl sin datter fanget i et sandt regime af voldtægt og tortur
Josef Fritzl i 2009. I dag er han 87 år gammel. nbsp;
Josef Fritzl i 2009. I dag er han 87 år gammel.
 Foto: Scanpix Denmark

Josef Fritzl afsoner en livstidsstraf for at have holdt sin datter fanget og voldtaget hende mere end 3000 gange.


Fra sin fængselscelle, hvor han siden 2009 har afsonet en livstidsstraf, har han nu udgivet en bog. Og her er det tydeligt, at det østrigske incestmonster ikke ser helt klart.

”I virkeligheden er jeg et godt menneske”, skriver han i bogen ”Josef Fs afgrunde”, som han har skrevet sammen med advokaten Astrid Wagner

I bogen fortæller han også, at han ser sig selv som en ”ansvarlig familiemand”.

Den i dag 87-årige ekselektriker påstår i bogen også, at han har haft ”dusinvis seksuelle affærer” under forretningsrejser og har ”børn med flere indiske kvinder”.

Han påstår også, at han har en afrikansk søn som i dag er ”en velrespekteret advokat”.

Det var i 2008, at historien om Josef Fritz sendte chokbølger igennem verdensbefolkningen. Her blev han anholdt, og det kom frem, at hans datter Elisabeth Frizl igennem 24 år havde levet et mareridt, de færreste kan begribe eller forstå.

Den unge kvinde havde været låst inde i en kælder under familiens hjem, her forsøgte den unge kvinde at holde sig selv og seks børn i live – børn hun alle havde født, efter hendes far havde voldtaget hende.

I april 2008 sluttede mareridtet. Den ældste af incestbørnene, datteren Kerstin, blev syg og måtte på hospitalet. På hospitalet blev læger og personale mistænksomme over den historie Elisabeths far og kidnapper fortalte.

Josef Fritzl blev anhold og erkendte senere, at han voldtog sin datter mindst 3000 gange og holdt hende og hendes seks børn fanget i kælderen.

”Jeg var helt alene med mine tanker. Der var ingen, jeg kunne betro mig til”, fortæller han i bogen om tiden efter anholdelsen.

I bogen giver han videre udtryk for, at han ikke forstå, hvorfor hustruen Rosemarie har afbrudt kontakten til ham. Og hvordan han løbende under sin fængsling er blevet kontaktet af hundredvis af kvinder, som skulle være forelsket i ham og vil leve med ham.

”Alt skete ikke som fortalt i medierne. Og selv om jeg er blevet stemplet monster af journalisterne, har utallige mennesker ikke ladet sig skræmme”, står der i bogen.

Fritzl håber fortsat, at han bliver løsladt snart, så han kan slutte sit liv i hjembuen Amstetten.

Sponsoreret indhold