Krimi25. marts 2024 (opd. 25. marts 2024)

Jokes fører til tiltale om racisme

Retten i Holstebro skal afgøre, om indhold på hjemmesider på dansk og tysk forhånede mindretal
Amalienborg Slotsplads er afspærret på grund af fund af mistænkelig pakke ved postindleveringen, der er ved Det Gule Palæ, i København, tirsdag den 12. december 2023.. (Foto: Emil Nicolai Helms/Ritzau Scanpix)
Anklagemyndigheden har valgt at rejse tiltale mod en 28-årig mand, som anklages for racisme.
 Foto: Emil Nicolai Helms/Ritzau Scanpix

En stribe såkaldte vittigheder om udlændinge på to hjemmesider var langt over stregen, mener anklagemyndigheden, som har rejst tiltale for overtrædelse af straffeloven.

En 28-årig mand stilles for retten i Holstebro efter påske. Det oplyser Midt- og Vestjyllands Politi i en pressemeddelelse mandag.

Manden var administrator for en dansk og en tysk hjemmeside. Her blev der fremsat forhånende og nedværdigende ytringer, som var kamufleret som vittigheder, mener anklagemyndigheden.

I anklageskriftet, som politikredsen mandag har givet aktindsigt i, er de såkaldte vitser oplistet. De fylder mere end fire sider.

Cirka 30 udsagn handler om jøder, mens en række andre retter sig mod sorte mennesker og "negre".

Også indvandrere generelt, kinesere og mexikanere er mål i de udsagn, som ifølge anklagemyndighedens påstand udgør strafbare ytringer.

Næsten alle er udformet som spørgsmål og svar.

Et par eksempler angiver tonen og stilen: "Hvor mange jøder kan der være i en Toyota Corolla?", "Hvorfor lugter sorte mennesker altid?" og "Hvad er ligheden mellem et æble og en neger?"

Den tiltalte nægter sig skyldig. Han risikerer at blive idømt fængsel, hvis retten giver anklagemyndigheden medhold.

Under sagen, der behandles 3. april, skal retten også tage stilling til, om staten kan konfiskere de to internetdomæner, som den tiltalte har drevet.

Ifølge straffeloven er det forbudt "i en videre kreds" at forhåne eller nedværdige grupper af personer på grund af deres hudfarve, religion eller nationale eller etniske oprindelse.

/>

Sponsoreret indhold