Krimi1. maj 2024

Jennifer Pans uhyggelige plan: Dræb min mor og far!

Jennifer Pan påstod, at fremmede gerningsmænd havde skudt hendes forældre. Men virkeligheden var langt mere uhyggelig
Jennifer Pan
Jennifer Pan virkede udadtil som den perfekte og velopdragne datter. Men hun løj for alt og alle – og så planlagde hun ikke mindst noget uhyggeligt, da hun fik nok af sine forældre.
 Foto: Netflix og Ontario Police

Hun var den perfekte datter: Hun fik topkarakterer på universitetet, hun var pligtopfyldende – og hun gjorde, hvad mor og far sagde.

Derfor var det intet mindre end hjerteskærende, da Jennifer Pan i de tidlige nattetimer 8. november 2010 ringede til alarmcentralen.

Grædende fortalte hun, at tre fremmede mænd var brudt ind i familiens hjem i Ontario, Canada. De havde bundet hende, hvorefter de havde skudt hendes forældre på klos hold.

Jennifer Pan
Jennifer Pan fik ikke lov til at gå til fester for sine forældre. I stedet skulle hun spille klaver og lave sine lektier.
 Foto: Netflix og Ontario Police

Moren Bich Ha døde på stuegulvet, mens hendes far, Huei Hann Pan, med nød og næppe var i live. Alt tydede på, at den vietnamesiske familie var ofre for et tilfældigt og blodigt røveri. Men langsomt dukkede der informationer op, som undrede efterforskerne.

Overvågningsvideoen viste blandt andet, at der rigtignok var tre gerningsmænd – men de var ikke brudt ind i huset. De var nærmest blevet lukket ind.

Og da Jennifers far ganske overraskende vågnede af sin koma fire dage senere, tog sagen for alvor en overraskende – og ikke mindst foruroligende – drejning.

Faren huskede, at han var blevet skudt i øjet. Og så huskede han ikke mindst, at Jennifer havde gået rundt i huset med de tre gerningsmænd. De havde sågar talt sammen.

– De lød som venner, fortalte faren fra sit sygeleje.

Jennifer Pan
De havde opdraget deres datter streng og havde store planer med hende. I stedet endte hun med at få dem skudt.
 Foto: Netflix og Ontario Police

Løj i årevis

Politiet valgte at afhøre Jennifer endnu en gang, og til sidst bukkede den pligtopfyldende datter under. Hun indrømmede, at hun havde ladet døren være ulåst – og at hun godt var klar over, at tre mænd med pistoler ville dukke op. Jennifer forsøgte dog at overbevise politiet om, at det var hende, der skulle dø.

– Jeg havde fået nok af mit liv og ville dø, fortalte Jennifer.

Jennifer Pan
Jennifer Pan hævdede, at gerningsmændene havde bundet hendes hænder på ryggen. Men hun havde svært ved at forklare, hvordan hun så kunne få fat i sin mobil og slå alarm.
 Foto: Netflix og Ontario Police

Hun forklarede, at hendes forældre pressede hende og forlangte for meget af hende. De havde også forbudt hende at være sammen med sin kæreste. Til sidst mistede hun lysten til livet, påstod hun.

Men Jennifer løj, og det viste sig, at hun havde løjet for alt og alle i årevis. Jennifer gik ikke på universitet. Hun læste ikke til farmaceut. I stedet havde hun opdigtet det hele og tilmed fabrikeret falske eksamensbeviser. Da hendes forældre opdagede hendes løgne, gav de hende et ultimatum: Drop din kæreste eller forsvind.

Jennifer Pan
Jennifers forældre var blevet skudt på klos hold i hjemmet – og derfor var det et særdeles blodigt gerningssted, der mødte politiet.
 Foto: Netflix og Ontario Police

Jennifer gjorde noget helt tredje. Hun allierede sig med sin kæreste, og sammen lagde de en blodig plan: De hyrede fremmede mænd, der skulle liste ind i familiens ulåste hjem den skæbnesvangre novemberaften.

Mændene skulle dræbe forældrene og binde Jennifer, så det ville ligne et blodigt og fatalt hjemmerøveri. De havde dog ikke forventet, at Jennifers far ville overleve den brutale henrettelse.

Men det gjorde han, og hans ord fra sygesengen blev dét, der i sidste ende fældede Jennifer.

Jennifer Pan
Jennifer allierede sig med sin daværende kæreste Danny Wong og sammen planlagde de, hvordan Jennifers forældre skulle død. Danny Wong blev – lige som de to lejemordere Eric Carty og David Mylvaganam – idømt livsvarigt fængsel.
 Foto: Netflix og Ontario Police

Fældet af sms

Efter planen skulle retssagen vare seks måneder, men den endte med at strække sig over 10 – for der var beviser nok at tage fat i. Ikke mindst var der alle Jennifers løgne, der fik hende til at fremstå som en forsmået datter, der ikke var tilfreds med sine forældre eller deres ønsker.

Og så fandt anklageren flere sms’er, som Jennifer havde sendt til en mystisk mand. Her aftalte de, at 8. november 2010 skulle være ”dagen, det skete”. Jennifer forsøgte at forklare, at hun ikke anede, hvad sms’erne betød. Men det gjorde anklagerne: Det var nemlig dagen, hvor de tre mænd skulle udføre deres blodige plan.

Jennifer virkede upåvirket under hele retssagen. Først da dommen lød – og hun blev idømt livsvarigt fængsel – brød hun hulkende sammen.

I dag afsoner hun sin livstidsdom i et kvindefængsel i Ontario. Hun har ikke set eller talt med sin far siden den dag, hun fik ham skudt i øjet. I dag lever faren et stille liv. Han er stadig psykisk mærket af det mareridt, hans datter forvoldte:

– Da jeg mistede min hustru, mistede jeg min datter på samme tid. Jeg føler ikke, at jeg har en familie mere, fortæller Huei Hann.

Sponsoreret indhold