Krimi7. april 2020

"Jeg vågnede ved, at min mand var i gang med at slå mig ihjel”

De var gift i over 18 år og havde tre smukke børn sammen. Men da Pepita og Rogers ægteskab begyndte at slå knuder, gik det pludseligt helt galt
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/aegtepar.jpeg
 (Foto: Privat)

Udadtil virkede det til, at australske Pepita Nicholls og Robert Ridgeway havde et lykkeligt ægteskab. De havde været gift i hele 18 år, og gennem tiden var de blevet beriget med tre smukke børn.

Men det var kun udadtil.

For da det lykkelige ægteskab begyndte at krakelere, skulle det vise sig, at Pepita havde giftet sig med en mand, der var i stand til – og havde viljen til – at tage livet af hende.

Til det australske medie With Her in Mind fortæller Pepita i dag sin historie. Hun fortæller, at hendes mand på overfladen virkede til at være den perfekte mand – men at han også besad nogle mørke sider, og at dé sider til sidst fik Pepita til at indse, at hun ikke længere ønskede at være gift med ham.

- Med tre smukke børn havde vi været lykkelige engang. Men Robert kunne have en kort lunte. En dag, da vi boede på hotel, eksploderede han i hovedet på mig, da jeg spurgte ham, hvorfor han ikke havde taget morgenmad med op til mig. ”Jeg myrder dig”, spyttede han ad mig, fortæller Pepita i dag til det australske medie.

- Da vi kom hjem, forsøgte vi at starte på en frisk, så jeg gav det ikke mange tanker, da Robert spurgte, om jeg ville underskrive papirerne, fortæller Pepita.

Papirerne var en ny ægtepagt.

- Mens han sad ved siden af mig, rakte han mig en kuglepen. ”Det giver bedst mening økonomisk”, forklarede han, da han fik mig til at underskrive ægtepagten. Vi havde været gift i 18 år, så det virkede fornuftigt, da han opfordrede mig til at ændre i den, så han ville få alle mine ejendele, hvis jeg døde.

Dengang lagde hun ikke mange tanker i, hvorfor ægtepagten skulle ændres. I dag er hun blevet klogere.

- Men tiden blev han ondere. En aften kom vi op at skændes, og han greb mig i skuldrene. Jeg var rystet og løb fra værelset. Dette er ikke den mand, jeg elskede, fortalte jeg mig selv. Den aften ringede jeg til en ”vold i hjemmet”-hotline, og de rådede mig til at skaffe en skilsmisseadvokat med det samme, fortæller Pepita.

- Jeg kunne ikke ligge i den samme seng som ham og sov derfor i min vintage campingvogn fra 1967, som stod parkeret ved siden af vores. To uger senere skrev jeg en e-mail til Robert. Jeg vil skilles, skrev jeg.

Samme dag bemærkede Pepita, at Robert rendte rundt ved hendes campingvogn.

- Han nussede ofte rundt i haven, så jeg tænkte ikke så meget over det. Den aften trak jeg mig tilbage til campingvognen og faldt i en dyb søvn.

- Men klokken to vågnede jeg ved, at der var en mærkelig hvæse-lyd fra under min pude. Hvad var det for en lyd?, undrede jeg mig over helt groggy.

Pepita kravlede forvirret ud og gik om bag campingvognen. Og her opdagede hun noget, der straks fik det til at løbe hende koldt ned ad ryggen.

- Jeg så, at et rør slangede sig ud ad vinduet. Jeg kunne se, at slangen var blevet tapet fast med gaffatape og gik hele vejen ind til min hovedpude. Slangen gik hele vejen til garagen, hvor den sad fast på en gascylinder. Han er i gang med at slå mig ihjel!, indså jeg.

En rystet Pepita slukkede forsigtigt for gassen og listede ud af garagen og væk. Hun søgte tilflugt hos sin bror, der boede lige i nærheden.

Sammen ringede de efter politiet og fortalte dem, hvad Pepita havde oplevet. Robert blev anholdt, men løsladt en time senere.

- Selv om han boede hos noget familie, var de næste uger et levende helvede for mig. Jeg skiftede låsen og installerede overvågningskameraer, fortæller Pepita.

I juni 2018 blev Robert tiltalt for forsøg på overlagt manddrab. Han nægtede sig skyldig.

I retten forklarede en chokeret Pepita, hvordan hun havde opdaget, at hendes mand havde forsøgt at tage livet af hende ved at pumpe duft- og farveløst nitrogengas ind i hendes campingvogn.

Desuden kom det frem, at Robert havde fået ændret ægtepagten, så han var sikret hendes penge, hvis hun døde.

Han blev kendt skyldig og idømt ti års fængsel.

I dag er Pepita så småt ved at genopbygge sit liv igen.

- Nu ønsker jeg bare at advare andre kvinder om tegnene på et voldeligt forhold. Hvis jeg kan hjælpe bare én kvinde med at komme sikkert væk fra en voldelig partner, er jeg glad, fortæller hun.

Sponsoreret indhold