Krimi25. september 2019

Indsat tilstår drab fra Netflix-serie

En amerikansk indsat har angiveligt tilstået drabet på den kvindelige fotograf, som blev kendt verden over fra Netflix-serien ”Making a Murderer”.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/steven_avery_2.jpg
 Foto: MEGA

Slog 16-årige Drendan Dassey og hans onkel, Steven Avery den kvindelige fotograf Teresa Halbach ihjel? Det satte den kontroversielle Netflix-serie ”Making a murderer” for alvor spørgsmålstegn ved, da den lænkede de fleste til skærmen.

I true crime-serien følger man Steven Avery og Brendan Dassey, der lige nu afsoner livstidsdomme for det bestialske og koldblodige drab på Teresa Halbach.

De har begge nægtet sig skyldige og ligesiden kæmpet for at bevise deres udskyld lige siden. I serien bliver der stilles spørgsmåltegn ved politiets efterforskning af drabet og beviserne mod både Dassey og Avery.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/brendan_dassey_0.jpg

16-årige Dassey indrømmede dengang at have været med til drabet

Men nu får sagen endnu engang en tur i møllen. For en indsat i Wisconsin har ifølge flere amerikanske medier tilstået drabet på fotografen.

Tilståelsen fra den drabsdømte kommer i forbindelse med optagelser til en ny Netflix-serie ”Convicting a Murderer”, hvor den indsatte angiveligt har indrømmet, at han stod bag drabet. Det skriver Newsweek.

Også Steven Averys advokat, Kathleen Zellner, som i serien delte flere teorier, om hvem der kunne stå bag det bestialske drab, deler nu på sin Instagram et brev, der angiveligt er fra den indsatte.

Hun skriver, at indrømmelsen er ubrugelig med mindre den bliver underbygget af politiet.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/steven_avery.jpg

Det kommer i kølvandet på, at hun har udlovet en dusør til personer, som kan pege dem i retningen af den ”rigtige” morder.

Myndighederne har ikke oplyst navnet på den indsatte, som nu tilstår drabet, fordi det først skal vurderes, om tilståelsen er valid.

  • Vi har ikke bekræftet, om tilståelsen er legitim eller ej, men i kraft af, at den blev givet af en dømt morder fra Wisconsin, følte vi os forpligtet til at videregive alle vores oplysninger om det til myndighederne, siger Shawn Rech til Newsweek. Han er manden bag den nye serie ”Convincing af Murderer”.

Theresa Halbach blev fundet død 31. oktober 2015. Den dengang 16-årige Dassey tilstod dengang drabet på kvinden efter et længere forhør hos politiet.

Tilståelsen er siden blevet kritiseret for at være opnået på utilbørlig vis.

Sponsoreret indhold