Krimi16. november 2023(opd. 17. november 2023)

Indbrud i SATS: Medlem fik stjålet bil – midt under træningen

Da en person tidligere på måneden tog i SATS i Glostrup for at træne, blev det en ualmindelig dyr træning – det kostede nemlig en stjålet bil
Sats fitness og motionscenter Lyngby. Sats Danmark, der har overtaget Fitness dk – som kan anes på skiltet under Sats
SATS fitnesscenter i Glostrup har været ude for en kedelig episode, hvor et medlem har fået stjålet sin bil midt under træningen.
 Foto: Christian Lindgren/Ritzau Scanpix

TIP OS: Kender du mere til sagen eller miljøet i SATS? Del din viden i en mail til journalisterne på patrick@sh.dk

I starten af november måned kostede et besøg i fitnesscenteret SATS i Glostrup lidt mere end bare sved, da et medlem endte i en lettere bizar situation.

Personen ankom nemlig til træningscenteret i bil, men vedkommende endte med at måtte finde en anden måde at komme hjem på.

Ifølge SE og HØRs oplysninger brød en ukendt gerningsmand nemlig ind i medlemmets skab i omklædningsrummet og bøffede bilnøglen midt under træningen – og efterfølgende bilen på den tilstødende parkeringsplads.

Fitnesskæden SATS er en af nordens største, og de har ifølge deres egen hjemmeside en vision om at gøre "people healthier and happier".

Om det sidste lykkedes med kunden, der nu er en bil fattigere, er uvist.

'Tager sikkerheden alvorligt'

Københavns Vestegns Politi bekræfter over for SE og HØR, at de har modtaget en anmeldelse om brugstyveri af en bil 1. november på adressen ved SATS-centeret i Glostrup.

Derudover modtog de også en anmeldelse om tyveri af en cykel ugen efter.

SE og HØR har forsøgt at få et interview med SATS for at høre, hvordan det kan lade sig gøre og om det får nogen konsekvenser. SATS er vendt skriftligt tilbage.

Tina Brodal, nordic PR manager for SATS, bekræfter ligeledes, at en kunde har fået stjålet sin bil under en træning i centeret.

'Vi har været i dialog med medlemmet, da episoden fandt sted, og som vi forstår det, politianmeldte medlemmet tyveriet. Derfor har vi ikke yderligere kommentarer til sagen'.

Ifølge Tina Brodal tager de sikkerheden i deres fitnesscentre meget alvorligt.

'Det skal være trygt at træne hos os. Vi arbejder kontinuerligt med at forbedre sikkerheden og tager sådanne henvendelser meget alvorligt'.

Ingen sluser – 'intet problem'

Indbruddet i omklædningsrummet har af gode grunde ikke været videoovervåget, da det ikke er tilladt at overvåge omklædningsrummet, lyder det fra SATS.

'Men vi har tydelige sikkerheds og ordensregler, som vi håndhæver når vi oplever brud på disse. Vi har ret til at udelukke medlemmer i en bestemt tidsperiode eller opsige deres medlemskab helt med umiddelbar virkning, hvis de bryder disse sikkerheds og ordensregler.'

Tina Brodal fortæller yderligere, at de ikke kender noget til sagen om en stjålet cykel ved fitnesskædens center i Glostrup.

SATS-centeret i Glostrup har i modsætning til mange af deres øvrige centre ikke en indgangssluse, hvor man skal scanne sin app for at komme ind – men det er ifølge Tina Brodal ikke noget problem.

'Det er korrekt, at Glostrup ikke har indgangssluser, men det er stadig påkrævet at alle medlemmer, uanset om man skal træne på hold eller bare på Fitness floor, skal registrere sig elektronisk via deres app så snart de træder ind i klubben.

'I modsætning til mange andre i branchen, er vi bemandet i alle åbningstider, hvorfor vi har en god mulighed for at sikre og følge op på dette', lyder det slutteligt fra SATS.

SATS er en af nordens største fitnesskæder, der har centre i Danmark, Norge, Sverige og Finland.

Sponsoreret indhold