Krimi7. januar 2023

Idaho-sagen: Politiet gjorde MISTÆNKSOM opdagelse hos Bryan Kohbergers forældre

Politiet overvågede Bryan Kohberger, mens han befandt sig hos sine forældre. Her opdagede betjentene en særdeles mystisk og mistænksom opførsel
Bryan Kohberger er sigtet for at have taget livet af fire studerende. nbsp;
Bryan Kohberger er sigtet for at have taget livet af fire studerende.
 Foto: Ritzau Scanpix

Meget tyder på, at Bryan Kohberger gjorde alt for at slette sine spor.

Politiet fortæller således ifølge TMZ, at den 28-årige kriminologistuderende – der er sigtet for at have myrdet fire unge i Moscow, Idaho – havde en særdeles besynderlig opførsel, da han opholdt sig hos sine forældre i Pennsylvania efter mordene.

Den 28-årige mand brugte konsekvent plastikhandsker og smed skraldeposerne hos naboen – formentlig i et forsøg på at mindske sine spor.

Politiet overvågede i flere dag den 28-årige kriminologistuderende, inden de slog til og anholdt ham.

Kaylee Goncalves, 21, (tv. i hvid bluse), Madison Mogen, 21, (på Kaylees skuldre), Ethan Chapin, 20, og Xana Kernodle, 20, (th. i mørk bluse) blev alle stukket ihjel af en gal morder. Politiet formoder, at drabene skete mellem klokken 3 og 4 natten t
Kaylee Goncalves, 21, (tv. i hvid bluse), Madison Mogen, 21, (på Kaylees skuldre), Ethan Chapin, 20, og Xana Kernodle, 20, (th. i mørk bluse) blev alle stukket ihjel af en gal morder. Politiet formoder, at drabene skete mellem klokken 3 og 4 natten til 13. november. De to kvinder i grå bluser slap med livet i behold.
 Foto: Ritzau Scanpix

I de dage overværede politiet også, hvordan han skrubbede sin bil minutiøst både ind- og udvendigt. Desuden stod han op midt om natten – omkring klokken 04 – for at smide skrald i naboens skraldespand.

For kort tid siden kom det desuden frem, at en af de to overlevende kvinder hørte en “mystisk” lyd den skæbnesvangre nat i november, hvor morderen sneg sig ind i huset på King Road og knivmyrdede fire unge,

I et dokument omkring sagen beskriver kvinden, hvordan hun flere gange vågnede om natten den skæbnesvangre weekend i november. Klokken var omkring fire om natten, og kvindens første indskydelse var, at lyden måtte stamme fra hendes roommate Kaylee, der – måske lidt pudsigt – legede med sin hund. Lydene fortsatte dog, og i nysgerrig åbnede kvinden derfor sin dør for at lytte efter.

Bryan Christopher Kohberger, 28, blev anholdt kort før nytår. Han er nu sigtet for at have myrdet fire unge studerende. 
Bryan Christopher Kohberger, 28, blev anholdt kort før nytår. Han er nu sigtet for at have myrdet fire unge studerende.
 Foto: Ritzau Scanpix

Kort efter hørte kvinden så en stemme, som hun mener tilhørte Kaylee. Stemmen sagde noget i retning af “der er nogen her”. Igen kiggede kvinden ud på gangen, men kunne intet se. Hun kunne dog høre gråd komme fra en anden roommates’ værelse. På det tidspunkt hørte hun også en mandsstemme, der sagde noget i retning af “Det er ok, jeg hjælper dig”.

Både nysgerrig og ængstelig valgte kvinden igen at kigge ud – og nu så hun noget. En mystisk person klædt i mørkt tøj og med en mørk maske, der dækkede hans mund og næse. Den mystiske mand havde kurs direkte mod hende.

Kvinden fortæller, at hun stod stivfrossen i døråbningen, og at den mystiske mand straks susede forbi hende og forsvandt ud af en åben skydedør i huset.

Bryan Kohberger i retten. Han nægter sig skyldig. 
Bryan Kohberger i retten. Han nægter sig skyldig.
 Foto: Ritzau Scanpix

I rædsel løb kvinden ind på badeværelset og låste døren. Først flere timer senere turde hun forlade badeværelset, og det var her, at hun fandt sine fire roommates døde i deres senge.

De foreløbige beviser, der inkluderer både teledata og overvågningsvideoer, indikerer, at de fire studerende blev slået ihjel i tidsrummet 04:00 til 04:25. Det var i selv samme tidsrum, at den overlevende kvinde hørte de mystiske lyde.

Det var i dette hus på King Road, at de fire blev slået ihjel. Politiet mener, at gerningsmanden kom ind via en ulåst skydedør. Forinden havde han formentlig også stalket sine ofre igennem en længere periode. 
Det var i dette hus på King Road, at de fire blev slået ihjel. Politiet mener, at gerningsmanden kom ind via en ulåst skydedør. Forinden havde han formentlig også stalket sine ofre igennem en længere periode.
 Foto: Ritzau Scanpix

Ofrene er blevet identificeret som Kaylee Goncalves, 21, Madison Mogen, 21, Ethan Chapin, 20, og Xana Kernodle, 20. Alle blev stukket ihjel med kniv. Politiet har fundet en knivskede på gerningsstedet. Ifølge de foreløbige oplysninger er Bryan Kohbergers DNA blevet fundet på skeden.

Drabene fandt sted natten til den 13. november, og siden jagtede politiet gerningsmanden. Fra start har politiet arbejdet ud fra en teori om, at drabene var nøje planlagt.

har da også vist sig, at den formodede gerningsmand ad flere omgange befandt sig i nærheden af de studerendes hjem på King Road – til trods for at han ikke havde noget tilhørsforhold til byen eller området.

Sponsoreret indhold