Husker du? 7 årsager til, at Maddies forældre selv blev mistænkte

Siden Madeleine ”Maddie” McCann forsvandt som dug for solen for præcis 14 år siden idag , har historierne – og ikke mindst spørgsmålene – stået i kø:

Hvad skete der med den lyshårede pige? Blev hun kidnappet af en sexgal pædofil? Blev hun myrdet af en indbrudstyv? Eller var det i stedet hendes forældre – Kate og Gerry McCann – der stod bag hendes forsvinden?

Sidste år meddelte tysk politi, at en 43-årige tysk pædofil både kidnappede og dræbte hende.

Det er dog ikke en udmelding, som alle tror på. Der er stadig dem, der mener, at forældrene selv er skyld i Maddies død og forsvinden.

Én af dem, der hårdnakket mener, at Kate og Gerry McCann er skyld i datterens død, er den portugisiske politiinspektør Goncalo Amaral.

Han ledede efterforskningen i Portugal i tiden efter Maddies forsvinden i maj 2007 og udgav efterfølgende bogen ”Maddie: A Verdade da Mentira” (Maddie: Sandheden bag løgnen), hvori han beskyldte forældrene for at stå bag pigens død.

Hans teori lød på, at forældrene – der begge er læger – ved et uheld havde givet deres datter for meget søvndyssende medicin, og at hun i den forbindelse var død.

I ren panik havde forældrene skilt sig af med datterens lig og i stedet opdigtet historien om, at hun måtte være blevet kidnappet.

Et halvt år efter pigens forsvinden – 7. september 2007 – blev Kate og Gerry McCann da også selv formelt sigtet i sagen.

Artiklen fortsætter under billedet...

Kate og Gerry McCann i dagene efter Maddies forsvinden. Foto: MEGA

Den formelle sigtelse betød, at det portugisiske politi gav Kate og Gerry McCann en såkaldt ”arguido-status”, hvilket indebar, at politiet kunne udspørge dem om konkrete spørgsmål, mens de havde ret til at nægte at besvare spørgsmålene og krav på at have deres advokat ved deres side.

Under afhøringen hos det lokale politi svarede Gerry på nogle spørgsmål, mens Kate nægtede at svare på nogen af de i alt 48 spørgsmål, som hun fik stillet under sin 11 timer lange afhøring.

Det var ifølge nogle ét af beviserne på, at forældrene selv var skyld i datterens forsvinden – og død.

Sigtelsen mod Kate og Gerry McCann blev dog formelt droppet i juli 2008.

Herunder har vi samlet et overblik over nogle af de andre teorier og ”beviser”, som nogle mener bekræfter, at Kate og Gerry McCann var – eller stadig er – skyldige.

1) Nogle af de portugisiske efterforskere mente, at Kate og Gerry McCann virkede ”kolde” og ”upåvirkede” under den indledende afhøring af dem.

- De havde en påfaldende afstand til hendes forsvinden. Det var en kold optræden. Jeg studsede over dette. Hvis min datter var forsvundet, havde jeg været desperat og kun haft en tanke i hovedet: ”Hvor er hun”, udtalte den portugisiske politiinspektør Goncalo Amaral efterfølgende.

Artiklen fortsætter under billedet...

Dette er det sidste foto, der er taget af Maddie. Foto: MEGA

 

2) Det undrede Goncalo Amaral, at Kate og Gerry McCann fra start mente, at datteren var blevet kidnappet. Kunne hun ikke selv have forladt lejligheden, hvis hun var vågnet op om aftenen?, lød hans begrundelse.

3) 24 dage efter Maddie forsvandt, lejede Kate og Gerry McCann en Renault Scenic og kørte til Spanien. Hvad deres formål med turen var, er ukendt.

4) Lighunde fandt tilsyneladende tegn på, at der havde været en død person i den bil, som familien lejede og kørte til Spanien med. Var den døde person Maddie?

5) Den såkaldte ”Stilhedspagt” eller på engelsk ”The Pact of Silence” er også en hårdnakket teori, der ifølge flere beviser, at forældrene stod bag. Det var egentlig en overskrift i en avis, som blev udarbejdet af to portugisiske journalister, der mente, at McCann-forældrene og deres venner havde aftalt ikke at tale om, hvad der præcis skete den skæbnesvangre aften, hvor datteren forsvandt. Kate og Gerry McCann og deres syv venner var på ferie sammen, og den 3. maj spiste de tapas på en nærliggende restaurant. Efterfølgende blev gruppen hurtigt døbt ”The Tapas Seven”.

6) Nogle efterforskere mener som sagt, at Maddie døde, fordi hun fik for meget søvndyssende medicin. Det var dog ikke et spor, som efterforskerne kunne finde bevis for. Maddie var væk, og dermed kunne de ikke be- eller afkræfte, om hun havde for meget medicin i blodet. Hendes to tvilling-søskende nåede heller ikke at blive testet for, om de havde medicin i blodet, da der gik for mange dage.

7) En britisk kvinde, der boede oven på familiens ferielejlighed, fortalte, hvordan hun hørte larm og skrig fra den lille pige i dagene op til 3. maj 2007.  Ifølge kvinden havde Maddie store problemer med at sove, og hun græd og råbte tit på sin far. Den britiske kvinde frygtede, at Maddie blev udsat for vold.

Sandheden om Maddies forsvinden har altså i 14 år været genstand for utallige myter og teorier.

Som The Guardian selv skrev i en længere artikel:

"Enten er Gerry og Kate McCann udsat for det mest ubærlige og urimelige, man næsten kan forestille sig: Deres barn bliver kidnappet, mens de selv uforskyldt bliver hængt ud som hendes mordere. Eller også er de skyldige, og har dermed iscenesat verdenshistoriens mest fuldendte globale mediebedrag".

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close