Hund kæmper for livet efter den blev luftet midt på dagen

Speedy kæmper for sit liv på et dyrehospital i London.

Speedy kæmper for sit liv på et dyrehospital i London.

(Foto: Medivet)

De sidste dage har store dele af Europa kogt.

Flere steder har temperaturen ligget et godt stykke over 40 grader, mens vi herhjemme torsdag havde varmerekord i Borris i Vestjylland med 32,8 grader.

Selv om vi er mange, der elsker varmen, skal vi passe på vores firbenede venner. De kan nemlig have det rigtig hårdt i varmen.

I England kæmper en greyhound lige nu for sit liv på et dyrehospital, efter den tirsdag blev luftet midt på dagen, hvor temperaturerne var tårnhøje.

Det skriver Metro.

Hunden Speedy blev luftet ved middagstid, og på grund af de høje temperaturer fik den hedeslag – og dens kropstemperatur steg til livsturende 43 grader.

Senere på aftenen kollapsede hunden, og den er nu indlagt på Medivet i Hampstead, London, hvor han bliver behandlet for sit hedeslag.

Hundens nyrer har blandt andet taget skade som følge af hedeslaget, og det er usikkert, om Speedy overlever.

Myndighederne – både i England og herhjemme – råder alle til at passe på hinanden og dyrene i hedebølgen.

Når temperaturen er høj, er det bedst at lufte sin hund først eller sidst på dagen. Midt på dagen kan asfalten brænde dens små poter og give den hedeslag.

En god huskeregel er at lægge din håndflade på asfalten i solen. Kan du ikke holde din hånd dér i fem sekunder, er det for varmt at lufte din hund.

Du kan læse endnu mere om, hvordan du passer på din hund i varmen her.

 

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close