Krimi22. april 2024 (opd. 22. april 2024)

Hovedstadens Beredskab om Børsen: Sender alle styrker hjem

Hovedstadens Beredskab fortæller mandag aften, at de nu har sendt alle deres medarbejdere hjem fra brandstedet ved Børsen

Historisk: Det er en katastrofe

Hovedstadens Beredskab har trukket alle styrker hjem fra brandstedet ved Børsen.

Det oplyser vagtchef Kristian Levy til Ritzau.

- Vi kan ikke garantere, at der ikke er mere ild. Men vi kan ikke komme dybere ned nu. Der går lidt tid endnu, før vi kan sige med sikkerhed, at branden er helt slukket, siger han.

Årsagen til, at Hovedstadens Beredskab forlader stedet, er, at man vil give plads til det personale, som står for bevaringsarbejdet, oplyser Kristian Levy.

- Vores arbejde konflikter en lille smule med at bevare facaden. Dér må vi træde lidt tilbage, siger han.

Hvis der havde været brand i en "almindelig" bygning i København, ville beredskabet blot have væltet bygningen for at få skrabet alle de potentielle ildlommer ud.

- Men vi kan jo ikke rive facaden ned på en så historisk vigtig bygning som Børsen for at være sikker på, at det nedenunder er slukket. Tiden vil nu vise, om vi er nødt til at komme derud igen.

- Det er klart, at hvis vi var meget bekymrede for det, ville vi være til stede med personale. Vi synes med god sikkerhed, at vi kan forlade stedet nu. Det har set meget godt ud hele dagen, siger Kristian Levy.

Sponsoreret indhold