Krimi 11. maj 2020

Hornsleth i vanvidskørsel: Mister kørekortet

Multikunstneren Kristian von Hornsleth blev i dag kendt skyldig i at have trykket speederen alt for dybt i bund og må derfor vinke farvel til retten til at føre bil i et år
Foto: Kaspar Wenstrup

Kristian von Hornsleth skal det næste år vænne sig til at sidde på passagersædet, når han skal fra a til b. Han blev i dag ved Retten i Glostrup nemlig frakendt retten til at køre bil i et år.

- Øv det er ærgerligt, siger han, da SE og HØR fanger ham på telefonen kort efter dommen er afsagt.

- Der er en del af mig der glæder mig til det. Jeg gider ikke køre mere. Jeg glæder mig til at blive kørt rundt af en chauffør

Artiklen fortsætter under billedet... 

(Foto: Discovery Networks Danmark (Carsten Andersen))

Hornsleth har gjort sig fortjent til at iføre sig et et par røde bukser, efter han i programmet "Over Atlanten" krydsede Atlanterhavet i båd. (Foto: Discovery Networks Danmark (Carsten Andersen)

Udover frakendelsen af kørekortet er han også blevet idømt en bøde på 10.500 kroner. 

SE og HØR har fået aktindsigt i anklageskriftet mod den 57-årige billedmægler. Der altså nu har mistet kørekortet.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Ifølge anklageskriftet fremgår det, at han første gang den 27. september i 2017 blev taget for at køre for stærkt på Køge Bugt Motorvejen ved Ishøj. På en strækning hvor den tilladte fartgrænse er på 110 km/t kørte Hornsleth 161 km/t.

Anden gang lovens lange arm havde fat i billedemægleren var den tunge fod igen placeret på speederen. Denne gang den 9. januar 2019.

Artiklen fortsætter under billedet... 

Foto: Kaspar Wenstrup

Hornsleth er med i tv-programmet "Over Atlanten" med Jesper Vollmer, Anders Lund Madsen, Wafande, Julia Sofia og Katerina Pitzner. Foto: Kaspar Wenstrup. 

I starten af Strandvejen kørte Kristian von Hornsleth ’mindst 120 km/t’, som der står i anklageskriftet. Det er en byzone, hvor den tilladte fartgrænse er 50 km/t.

Mere kunst

Og med 400 hestekræfter under kølerhjelmen på en Porsche Panamera er det jo næsten uundgåeligt ikke at køre for stærkt, må man forstå. Især hvis man hedder Kristian von Hornsleth. Og han på alle måder banket speederen i bund i Porchen. Hvilket han blankt indrømmer.

Og det har altså nu kostet kunstneren dyrt. Alligevel ser han stort på det hele.

  • - Det gode af det er, at jeg får lavet noget mere kunst. Jeg er nemlig forfærdelig til overspringshandlinger. Så det er både godt og ondt.

  • - Straffen er hård men retfærdig, siger han og afslører, at den lækre Porsche er tilbage hos leasingfirmaet, og at han nu vil glæde sig til om et år, hvor han skal have en endnu mere lækker bil.

  • Privat chauffør

For nu lader det dog til, at frakendelsen af kunstnerens kørekort kommer til at ramme hans nærmeste hårdest. 

- Jeg har et par ansatte, jeg kan tvinge, min kone har også lovet at slå til, og så har jeg nogle børn, der kan hjælpe, siger han fortrøstningsfuldt. 

- Og så skal jeg have den vildeste scooter, afslører han dog. 

Kristian van Hornsleth løfter dog også sløret for, at hans kørsel formentlig kommer til at være lidt anderledes, når han igen står med kortet i hånden. 

- Jeg har ikke tænkt mig at genere nogen. Jeg har ikke tænkt mig at køre for stærkt, siger han nærmest mekanisk. 

Sponsoreret indhold