Krimi8. juni 2022

Hooligan tiltalt for over 1300 overgreb: I dag falder dommen

En tidligere ledende skikkelse i hooliganmiljøet omkring Brøndby IF får onsdag sin dom - tiltalt for over 1300 overgreb mod 15 ofre
Den tidligere hooligan-leder er tiltalt for at have begået mere end 1300 overgreb mod 14 ofre. De fleste ofre har haft deres gang i Brøndbys mere ekstreme fanmiljø, hvor den tiltalte havde en ledende rolle. 
Den tidligere hooligan-leder er tiltalt for at have begået mere end 1300 overgreb mod 14 ofre. De fleste ofre har haft deres gang i Brøndbys mere ekstreme fanmiljø, hvor den tiltalte havde en ledende rolle.
 Foto: Privat

Mere end 1300 overgreb mod 15 ofre.

Sådan lyder beskyldningerne mod en tidligere leder af hooligangrupperingen "Brøndbys Hårde Drenge", der onsdag får sin dom.

Sagen har siden 29. april kørt ved Retten i Glostrup, og kan efter 13 retsmøder endelig komme til en ende.

Anklagemyndigheden går efter at få idømt den 29-årige mand en af lovens strengeste straffe - forvaring.

Manden er tiltalt for i stort omfang at have begået vold og seksuelle overgreb mod 14 drenge, hvilket ifølge anklageskriftet er foregået over en længere årrække.

Selv forklarer den tidligere hooligan-leder, at al sex med de 14 ofre har været frivilligt.

Den tidligere hooligan er derudover også tiltalt for at have udøvet vold mod en kvindelig ekskæreste, og for at deltage i optøjer i forbindelse med et såkaldt "derby" i indre by.

STOR MEDIEBEVÅGENHED

Sagen har i den grad været i mediernes søgelys, da sagen har givet et helt unikt indblik ind i en ellers lukket verden - hooliganmiljøet.

Den tiltalte tidligere hooligan-leder har i stort omfang forklaret, hvordan hooliganmiljøet er tæt forbundet til rocker- og bandemiljøet, og hvordan han selv har været med til at arrangere såkaldte "skovboks", hvor rivaliserende hooligans mødes i en skov og slås 10 mod 10 for eksempel.

Sagen har da også haft besøgende, der har bånd til henholdsvis Satudarah MC og Bandidos MC.

Den tiltalte har i flere omgange også måtte finde sig i tilsvininger fra tilhørere, som da et Bandidos-medlem rejste sig i retten og kaldte den tiltalte for et "fucking pædo-svin".

Grupperingen "Brøndbys Hårde Drenge" havde ifølge tiltalte selv tæt tilknytning til grupperingen Mexigang, der er en støtteklub for Bandidos.

LUKKEDE DØRE

Grundet sagens grove karakter er en stor del af retssagen foregået bag lukkede døre.

Sådan forholder det sig ikke onsdag, hvor dommen falder. Her vil der være adgang for pressen og tilhørere.

SE og HØR følger sagen live fra klokken 13.10:

Sponsoreret indhold