Krimi29. januar 2024 (opd. 29. januar 2024)

Høj hastighed og mangel på hensyn: Politi laver kontroller hele ugen

Skolepatruljer oplever aggressiv adfærd fra trafikanter. Politiet vil ikke tøve med at finde bødeblokken frem
I uge 5 sætter Rådet for Sikker Trafik fokus på skolepatruljernes arbejde. Og flere af landets politikredse vil sætte ind med kontroller ved at aflægge skoler et besøg i det tidsrum, hvor patruljerne udfører deres arbejde.
I uge 5 sætter Rådet for Sikker Trafik fokus på skolepatruljernes arbejde. Og flere af landets politikredse vil sætte ind med kontroller ved at aflægge skoler et besøg i det tidsrum, hvor patruljerne udfører deres arbejde.
 Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

For høj hastighed, mangel på hensyn og en direkte aggressiv adfærd.

Det er noget af det, skolepatruljer oplever fra trafikanter.

I uge 5 sætter Rådet for Sikker Trafik fokus på skolepatruljernes arbejde.

Og flere af landets politikredse vil sætte ind med kontroller ved at aflægge skoler et besøg i det tidsrum, hvor patruljerne udfører deres arbejde.

Politiindsatsen er en del af Rådet For Sikker Trafiks kampagne "Den Sureste Uge", hvor bilister og cyklister bliver mindet om, at de skal følge færdselsreglerne og udvise særligt hensyn over for børn og skolepatruljer i trafikken.

- For os handler det om, at skolepatruljer og børn, der går til og fra skole, føler sig trygge, siger Christian Berthelsen, der er politiassistent ved Rigspolitiets Koncernkommunikation.

Hver fjerde patruljemedlem i landet har oplevet at blive råbt ad eller skældt ud. Det viste en undersøgelse fra Rådet for Sikker Trafik i 2022.

- De politikredse, som har overskud i deres daglige arbejde, vil bakke op om kampagnen og troppe op på skoler, som de har lavet aftaler med. Og så vil de primært sikre, at skolepatruljerne får en rigtig god oplevelse.

- Men det handler også om, at folk og trafikanter ser, at politiet rent faktisk er her. Og så ved vi jo, at langt de fleste så også kører ordentligt. Men er der nogen, der ikke kan finde ud af at overholde færdselsloven, er vi heller ikke blege for at hive bødeblokken frem, siger Christian Berthelsen.

Ifølge politiassistenten er det vigtigt, at voksne viser et godt eksempel og overholder færdselsloven.

For børn spejler sig oftest i voksnes adfærd, når vi færdes i trafikken.

- Når man som voksen hjælper sit barn til og fra skole og måske opfører sig uhensigtsmæssigt, så lærer børnene det her. Og det skal vi langt væk fra.

- For ellers fremelsker vi en kultur, hvor det bliver standarden at have en aggressiv adfærd eller bare læse på færdselsregler, siger Christian Berthelsen.

Sponsoreret indhold