Krimi15. marts 2024

Hjerteskærende billeder: Hvem har gjort dette mod lille Frankie?

Da politiet mandag aften stoppede en bil i København, fandt de en lille hund og en skildpadde i meget ringe forfatning
Lille Frankie vejede kun 7,3 kilo, og dens tænder og øjne er meget medtagede. 
Lille Frankie vejede kun 7,3 kilo, og dens tænder og øjne er meget medtagede.
 Foto: Dyreværnet

Et grusomt syn mødte politiet, da de mandag stoppede en bil i København. Her sad en lille hund og en lille skildpadde – og ingen af de stakkels dyr havde det særlig godt.

Faktisk stod det så ringe til, at politiet i al hast fik kørt dyrene til akut behandling hos Dyreværnet i Rødovre.

Her konstaterede Dyreværnets dyrlæge Josefine, at lille Frankie, der er en fransk bulldog, kun vejede 7,3 kilo. Den lille hund burde veje omkring 12-13 kilo. Desuden kunne dyrlægen konstatere, at hundens tænder og øjne var meget medtagede.

https://imgix.seoghoer.dk/2024-03-15/img_6269.jpeg
Frankie blev fundet i en bil mandag aften. Nu er den lille hund indlagt til behandling.
 Foto: Dyreværnet

Derfor har den lille hund foreløbigt fået fjernet fire tænder pga. kraftig paradentose. Ydermere har han skader på begge øjne, og i værste tilfælde skal han have bortopereret det ene øje.

Den lille skildpadde – en såkaldt maurisk landskildpadde – havde det også rigtig skidt. Skildpadden havde boet under kummerlige forhold i en lille kasse. Skildpadden havde meget lidt muskelmasse og var meget dehydreret.

https://imgix.seoghoer.dk/2024-03-15/img_6265.jpeg
Lille Frankie vejer alt for lidt.
 Foto: Dyreværnet

Heldigvis for begge dyr blev de fundet i tide. Skildpadden er nu i kyndig og kærlig pleje hos Dyreværnets krybdyrsspecialist Claus Thomsen.

Imens fortæller Dyreværnets internats chef Maria Rønde Jakobsen, at man nu leder med lys og lygte efter en plejefamilie til Frankie, så han kan komme sig så meget, at han kan komme i videre behandling på dyrehospitalet:

https://imgix.seoghoer.dk/2024-03-15/1000005077.jpg
Den lille skildpadde var alt for dehydreret.
 Foto: Dyreværnet

- Vi arbejder på højtryk for at finde en kvalificeret plejefamilie til Frankie, så han kan komme sig og få lidt sul på kroppen inden det er forsvarligt at lægge ham i en længere narkose, siger Dyreværnets internats chef Maria Rønde Jakobsen.

Sponsoreret indhold